У Шацьку в жінки-п’янички забрали неповнолітнього сина

У Шацьку в жінки-п’янички забрали неповнолітнього сина

Днями служба у справах дітей Шацької РДА разом з поліцією вилучили у матері неповнолітнього сина, якого вона «проміняла» на алкоголь.

Зокрема, як повідомила начальник сектору ювенальної превенції ГУНП у Волинській області Інна Остапович, з метою захисту інтересів дитини 18.06.2018 року службою в справах дітей Шацької РДА за участі інспектора ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції від матері вилучено неповнолітнього місцевого жителя, 2002 року народження. Вона залишала хлопця за місцем проживання, що було небезпечним для його здоров'я і морального виховання. 

Матір неповнолітнього неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП, ч. 3 ст. 184 КУпАП, адже систематично зловживала алкогольними напоями, не забезпечувала сина належними умовами проживання та виховання. 

Через відсутність засобів для існування в травні 2018 року неповнолітній вчинив незаконне проникнення в чуже приміщення з метою переночівлі та перегляду телепередач. 
Тож 18 червня на час перевірки дитини за місцем проживання в квартирному приміщенні виявлено повторність правопорушень з боку матері: відсутні належні засоби для існування, немає підлоги, продуктів харчування, засобів гігієни, не дотримано жодних санітарних норм (розкладання великої кількості сміття в сміттєвих пакетах, велика кількість пляшок з-під алкоголю, рештків від тютюнових виробів, що розкидані на підлозі по кімнатах).

Матір зранку в п'яному вигляді не знає, де перебуває на час перевірки її син та де перебував останній в нічний час. Матір неповнолітнього притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Дитину тимчасово поміщено до притулку для дітей в м. Рожище. На даний час з неповнолітнім працюють психологи, вирішується питання про направлення дитини на час літнього сезону на оздоровлення. 

Матері дитини надано час для усунення причин, які перешкоджали належному проживанню та вихованню сина.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ФК «Волинь» перемогла столичний «Арсенал»
Наступна новина Як на військовому аеродромі поблизу Луцька готуються до дрег-рейсингу. ФОТО
Останні новини
Схожі новини