У школах Луцької громади хочуть запровадити уроки християнської етики

У школах Луцької громади хочуть запровадити уроки християнської етики

У шкільних закладах Луцької територіальної громади хочуть запровадити факультативні заняття з християнської етики.

Про це повідомили на сторінці Луцької міської ради.

«30 березня у конференц-залі департаменту ЦНАП зібралися разом представники влади, національної поліції, духовенство, керівники закладів освіти Луцька, аби обговорити питання запровадження у школах міської територіальної громади факультативних занять з християнської етики та окреслити нові напрямки роботи з молоддю», – йдеться у повідомленні.

Так, зазначають, що таким чином посилять роботу з пропаганди здорового способу життя, подолання шкідливих звичок, запобігання проявів булінгу в шкільному середовищі. Втім, ця шкільна дисципліна буде позаконфесійною, адже духовний розвиток – головна задача факультативів. 

«У батьків двояке ставлення до таких курсів, але важливо, аби наша батьківська громадськість, яка активно включається до процесу освітнього процесу, зрозуміла, що не йдеться конкретно про якесь одне віросповідування, а тільки ставиться акцент на моральних засадах», – розповіла очільниця управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко

Отож, нову дисципліну можуть запровадити вже з наступного навчального року.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський присвоїв почесне звання артисту Волинського драмтеатру
Наступна новина Освітянам обіцяють підвищити зарплати ще майже на 9%
Останні новини
Схожі новини