У соборі Луцька вперше служать Різдвяну літургію

У соборі Луцька вперше служать Різдвяну літургію

Цьогоріч у Луцькому Свято – Троїцькому Соборі Православної церкви України вперше відправлять Різдвяну літургію сьогодні, 25 грудня.

Про це пише «ВолиньPost».

Речник Волинської єпархії протоієрей Віталій Собко повідомив, що святкове богослужіння відбудеться і 7 січня.

«Не стоїть питання про те, чому 25 грудня потрібно відзначати Різдво чи 7, а стоїть питання в тому, що необхідно рано чи пізно переходити на точніший, досконаліший календар. Новоюліанський є більш точніший, по ньому православні ведуть своє життя і для України це питання постане. Інша річ, на часі чи не на часі порушувати це питання. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вважає, що на часі, Тому владика перший хоче показати приклад, тим більше до нього звернулася група мирян в листопаді з таким проханням. Владика акцентує увагу, що йдеться не про день народження Ісуса Христа, а про подію народження Христа і період відзначення. Владика каже, що слід відзначати у певному періоді, зокрема, з 25 грудня до 7 січня», - сказав Віталій Собко.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд підвищив виплати для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю
Наступна новина Екс-гравець «Волині» служить в зоні ООС
Останні новини
Схожі новини