У справі луцьких депутатів-відкликанців Верховний суд сказав своє слово

У справі луцьких депутатів-відкликанців Верховний суд сказав своє слово

Справа з депутатами- відкликанцями набирає нових обертів. Сьогодні оприлюднили нову і очевидно остаточну судову постанову. А саме – Верховний суд України визнав протиправним та скасував рішення Луцької ТВК, Волинського окружного та Львівського адміністративного судів і зобов’язав відновити процедуру щодо відкликання 5 міських депутатів: Євгена Ткачука, Сергія Були, Констянина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Олександра Козлюка. Далі справа знову за комісією, про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Натомість представники теперішньої міської ради впевнені, що попереднє рішення комісії законне і повторне буде таким самим.

Голова центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход каже, що оскільки рішення комісії припинене, то вона повинна винести інше – протилежне, тобто визнати що дії ініціативної групи, як і процедурні питання, були правомірні. І додає, що виборча комісія фактично є політичним органом, а не тим, який виконує норми виборчого законодавства.

Екс-перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв каже, що найвищий судовий орган підтвердив те, що громада має право впливати на місцеву владу і на відкликання депутатів, яким делегували владні повноваження, зокрема.

Як то кажуть, наша пісня гарна нова, починаєм її знову. Адже крім обов’язкового виконання судового рішення зміни повинні відбутися і в персональному складі комісії, що може здійснити несподівану рокіровку в цій шаховій партії. Тобто, політична битва за місто Луцьк найближчим часом знову загостриться і хто переможе цього разу прогнозувати складно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юлія Тимошенко поділилася родинним рецептом
Наступна новина У 10 волинських школах встановлять компостери для переробки харчових відходів
Останні новини
Схожі новини