У стінах володимирської багатоповерхівки – тріщини

У  стінах володимирської багатоповерхівки – тріщини

Чотириповерховий будинок у Володимирі на вулиці Ковельській, 4 збудований 1964 року. Десять років тому жителі помітили тріщини у квартирах та почали з'ясовувати  причину.  

Про це розповіла Суспільному мешканка будинку Людмила Ковальчук.

Тріщини у стінах по одному стояку є на другому, третьому та четвертому поверхах будинку, каже Людмила Ковальчук. Упродовж останнього року шпарина збільшується.

Тріщини на стінах у квартирі

«Вже три рази комісії в мене були протягом десяти років. Останній раз вони фотографували, сказали будуть робити», – розповідає жінка.

Це один із найстаріших будинків житлового фонду міста, розповів комунальник Роман Лисюк. Причину виникнення тріщин жильці вбачають в аварійному стані підвалу. Вперше сюди люди потрапили з початком повномасштабної війни в Україну. Тоді підвали відкрили для мешканців.

Людмила Ковальчук – мешканка будинку з тріщинами

Зі слів Романа Лисюка, підвальне приміщення продали понад 10 років тому. Воно було закритим.

«Таке відчуття, що цоколь приміщення була вибрана земля. Через що відбулося незначне просідання нижніх шарів кладки, а це послаблює плити перекриття», – говорить Роман Лисюк.

Директор комунального підприємства «Управляюча житлова компанія» Роман Лисюк

Мешканці багатоповерхівки звернулись до міської влади. Заступник міського голови Ярослав Матвійчук розповів, що особу власника підвалу встановили. Проєктна група уже працює над документацією.

Зі слів Ярослава Матвійчука, проєктну документацію та роботи з укріплення приміщення мають виконати до кінця поточного року.

Читайте також: У Луцьку завадили незаконному утепленню будинку, який має історичне значення


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двох ветеранів із Волині нагородили орденом «За заслуги»
Наступна новина На «Ягодині» водії в черзі стоять тижнями
Останні новини
Схожі новини