На «Ягодині» водії в черзі стоять тижнями

На «Ягодині» водії в черзі стоять тижнями

Пункт пропуску «Ягодин» на українсько-польському кордоні має рекордну чергу, але схожа ситуація і на інших пунктах перетину. У чергах, які майже не рухаються, застрягли тисячі вантажівок, які везуть агропродукцію.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Навантаження на автомобільні перевезення зросли, бо кілька місяців через  війну морські шляхи з України були заблоковані.

На в’їзд до Польщі мертво стоять більше як дві з половиною тисячі автівок. Машини продовжують прибувати і ставати у хвіст черги. Сказати, що водії шоковані – це нічого не сказати. Люди стоять тут до тижня, у них закінчуються запаси їжі та води. А туалетів уздовж траси просто немає. Все тут ще більше ускладнилося на вихідні, машини продовжують під’їжджати, а черга практично не рухається.

«Вам це не переказати словами, вам треба сісти в машину, прожити 10 днів і тоді вийти з машини і зрозуміти наскільки це все складно, жити в полі, ні душа, ні туалетів, нічого», –  каже один із водіїв. 

Читайте також: Вимагала хабар за розмитнення авто: на Волині судили митну брокерку

На митниці розповідають, що черги тут ціле літо, але зараз пік, бо побільшало  сільсько-господарських товарів, які везуть через польський кордон і всі  вони потребують фітосанітарного та ветеринарного контролю. Натомість польська сторона не встигає їх опрацьовувати. А от ключовою причиною такого скупчення на митниці називають війну.

«Закриті порти, неможливість вивезення того об’єму вантажів, які Україна потребує на зовнішні ринки. Польська сторона опрацьовує тільки 570 за добу, тобто орієнтовно вдвічі менше, як хотілося б», – пояснює в.о. начальника Волинської митниці Микола Татарчук.

Читайте також: Через «Ягодин» незаконно везли сумок на мільйон гривень

Митники кажуть, аби розв’язати проблему, неодноразово сідали за стіл переговорів із польськими  колегами. Просили їх збільшити кількість спеціалістів, що могли би пришвидшити рух транспорту, але поки що  все складно. Учерзі, яка практично не рухається, часто виникають конфлікти, люди на нервах. І перевізники, і водії погрожують перекривати дороги та вдаватися до якихось радикальних методів, аби лише їх почули. 

Читайте також: У пунктах пропуску на Волині є зміни в русі транспорту


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У стінах володимирської багатоповерхівки – тріщини
Наступна новина Військовий психолог із Луцька розповів про особливості роботи із воїнами
Останні новини
Схожі новини