У Стобихівці почали будувати школу після 10 років очікування

У Стобихівці почали будувати школу після 10 років очікування

На Волині розпочали будівництво школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

Жителі чекали понад десять років на початок будівництва. Про це стало відомо на зустрічі тимчасово виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Олександра Киричука з ініціативною групою мешканців села, яка відбулася в понеділок, 4 листопада 2019 року, – нформує пресслужба Волинської ОДА.

Нагадаємо, 2 вересня жителі села Стобихівка влаштували протест та не пустили дітей до навчального закладу. Причина тому – старе приміщення школи, розраховане на 80 учнів.

Близько 10 років селяни чекають на будівництво нового закладу освіти. Під забудову виділили землю, затвердили проект, провели тендер на виконання робіт.

Щоб розпочати процес будівництва, група батьків 2 дні протестувала під стінами Офісу президента у Києві. Після зустрічі із главою держави вирішили відновити навчання.

Загальна кошторисна вартість об’єкту – 117,7 мільйона гривень. Основним джерелом фінансування визначили Державний фонд регіонального розвитку.

На сьогодні з ДФРР надійшло на рахунки розпорядника 2 мільйони гривень. Окрім того, 410 тисяч гривень виділили з районного бюджету як співфінансування.

Тож будівельники вже приступили до робіт. У цьому році планують виконати земляні роботи і залити фундамент.

Тендер виграло харківське підприємство ТОВ «Навітехсервіс». Однак, після перемовин підрядна організація уклала договір субпідряду з волинською будівельною фірмою «Житлобуд-2».

У вівторок, 5 листопада, розпочали роботи по будівництву школи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «30 камазів»: куди вивозили пісок із обмілілого Світязю
Наступна новина На Волині декілька днів не курсуватиме потяг Ковель–Львів
Останні новини
Схожі новини