«30 камазів»: куди вивозили пісок із обмілілого Світязю

«30 камазів»: куди вивозили пісок із обмілілого Світязю

Волинські депутати звернулися до прокуратури і поліції через вивезення піску зі Світязю.

До депутатів облради звернулися представники громадськості і депутати Шацького району, – повідомляє пресслужба Волинської обласної ради. 

Нагадаємо, на території пансіонату «Шацькі озера» в районі центрального пляжу незаконно добували пісок.

«Згідно з інформацією, добування піску зі Світязю було організоване керівництвом пансіонату "Шацькі озера" та ПрАТ "Волиньтурист". Зокрема, було вивезено 30 "КамАЗів" піску на потреби будівництва, яке ведеться на території пансіонату "Шацькі озера"», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначають, такі дії призвели до зміни структури та конфігурації берегової лінії озера.

Нагадуємо, що це зона регульованої рекреації природного парку, в якій здійснювати подібні роботи категорично заборонено.

«Такі дії є порушенням цілої низки статей Кодексів України. Зокрема, кримінального, водного, про надра, про адміністративні порушення», – зазначили в облраді. 

Депутати спрямували звернення тимчасовому виконувачу обов’язків прокурора Волинської області Ігорю Цюприку та начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області Петру Шпизі

Розслідування вивезення піску з берега озера Світязь узяв під особистий контроль начальник обласної поліції Петро Шпига. Винним загрожує до 3 років обмеження волі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розширили дорогу до 12 метрів. Як ремонтують трасу Ковель–Червоноград
Наступна новина У Стобихівці почали будувати школу після 10 років очікування
Останні новини
Схожі новини