У центрі Луцька відкрилась кав’ярня «Це кава». Ми перевірили, чи там смачно

У центрі Луцька відкрилась кав’ярня «Це кава». Ми перевірили, чи там смачно
Кав'ярня «Це кава» відкрилась на вулиці Лесі Українки, 10

У Луцьку на вулиці Лесі Українки, 10 відкрилась нова кав’ярня «Це кава». Заклад уже тиждень працює у тестовому режимі.

Як виглядає і що можна скуштувати

Кав’ярня невелика – всередині три столики і барна стійка. Інтер’єр світлий, на одній зі стін – рослинний розпис. Подають тут каву (еспресо і американо коштують 15 гривень, капучино – 20, лате – 25), чай за 15 гривень, молочні коктейлі (звичайний – за 30 гривень, кавовий і банановий – за 35), десерти (тістечко «Макарон» - за 30, горішки і біскотті за 4 і 5 гривень).

Власник кав’ярні – бармен з шестирічним досвідом Вадим Барабуха. Раніше він працював у «Фелічіті», «Базиліку» та «ForRest».

«У Луцьку вже багато кав’ярень і друзі мені казали: «Куди ти лізеш – їх же вистачає». Але мені хотілось відкрити кав’ярню, в яку ходив би я сам. Мабуть, наша особливість – в атмосфері. За тиждень з’явились люди, які ходять до нас кожного дня», - розповів чоловік.

Кава тут італійська: 75% арабіки, 25% - робусти. Десерти у кав’ярні виробництва луцьких кондитерів. В майбутньому асортимент планують розширювати.

«Мені дуже хотілось, щоб назва була українською мовою. Зараз у Луцьку модно писати назву латиницею, але в Києві, я бачу, вже відійшли від цього – усі заклади, популярні серед молоді, там названі українською. Я цим надихнувся», - пояснив Вадим Барабуха.

«Це кава» працює з 9:00 до 21:00.

Ми спробували

Журналістка «Першого» замовила у кав’ярні капучино і «Макарон» зі смаком манго-маракуйя. Можна було обирати – смакувати всередині чи забрати замовлення з собою. Каву зробили швидко. Вона м’яка і приємна на смак, гіркоти немає. Тістечко теж сподобалось. Воно вочевидь дуже свіже, адже досвід показує, що «Макарони» доволі швидко засихають і стають крихкими. Загалом замовлення обійшлось у 50 гривень.

Що сподобалось:

  1. Смачна кава і десерт
  2. Демократичні ціни
  3. Розташування. У цій частині вулиці Лесі Українки, віддаленій від Театрального майдану, практично немає закладів і вкрай рідко відкривається щось нове
  4. Назва українською.

Що не сподобалось:

  1. Поки малий вибір десертів

Віта Сахнік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Молоко зі шприца і масаж животика: як лучани виходжують покинутих їжаченят
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 16 травня. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини