У центрі Луцька зіпсували «живий» мурал, щоб укріпити стіну

У центрі Луцька зіпсували «живий» мурал, щоб укріпити стіну

У Луцьку новий мурал на вулиці Богдана Хмельницького зіпсували, щоб укріпити стіну. Орендарі будівлі кажуть, що це необхідно було зробити, інакше будинок би просто розвалився. Планують ще й утеплення стіни, а отже, робота художника Андрія Присяжнюка може і взагалі зникнути з фасаду колишнього кінотеатру «Зміна».

Про це пише ІА «Конкурент» 

Ідеться про мурал під назвою «Доповнена реальність», який з'явився у місті 14 вересня у рамках фестивалю стріт-арту «Lutsk Wallking».

Читати також: «Чудеса на смартфоні». У Луцьку мурал «ожив» завдяки мобільному додатку

Зранку у вівторок, 20 квітня, робітники зняли штукатурку разом зі шматком муралу зі частини стіни, аби встановити стягувальні і кріпильні конструкції. 

Орендар будівлі, очільник Федерації боксу міста Луцька Петро Боярчук запевнив, що організаторів фестивалю вуличного мистецтва попереджали про проведення таких робіт у майбутньому. На момент, коли художник розмальовував фасад будівлі, Федерація саме готувала всі необхідні документи на проведення ремонту. 

«Коли ми взяли це приміщення в оренду, ми планували зробити лише внутрішні роботи і фасад. Однак, коли розібрали внутрішню обшивку стін і підлогу, виявили тріщини на несучих стінах. Це було два роки тому. Ми майже цілий рік робили документи і проєктну документацію. Зараз проводяться аварійно-відновлювальні роботи з укріплення конструкцій. Ми повинні відновити несучу здатність стіни, і все», – пояснив Петро Боярчук.

Він додав, що рано чи пізно орендарям доведеться провести і зовнішні роботи, і утеплити приміщення. Однак запевнив, що готовий за свій рахунок профінансувати повторне нанесення муралу на стіну. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Ізраїлі закривають ковідні відділення. Там вакцинували понад 53% дорослих
Наступна новина За добу в Україні виявили 12 162 хворих на COVID-19. Одужало — 14 720
Останні новини
Схожі новини