У Вінницькій області поліція посилено чергуватиме біля «конфліктних» храмів

У Вінницькій області поліція посилено чергуватиме біля «конфліктних» храмів
Фото: zlatosfera

Правоохоронці Вінницької області заявили про посилення патрулювання поблизу церков, де недавно сталися або можливі міжконфесійні конфлікти.

Про це заявив начальник обласної поліції Юрій Педос, – повідомляє Кореспондент.net.

Педос зазначив, що останнім часом в області сталося кілька конфліктних ситуацій у зв'язку з переходом парафій з УПЦ МП в ПЦУ.

Зокрема, в селі Писарівка Вінницького району священик повідомив у поліцію про вчинення стосовно нього хуліганських дій. За словами Юрія Педоса, в результаті, на винну особу було складено адміністративний протокол.

Також в селі Лукашівка парафіяни заблокували двері в храм, в якому служить священик Московського патріархату, оскільки частина села підтримує перехід в помісну українську церкву.

Крім того, повідомляли в поліцію про зрізку і заміну замків у дверях храмів у Козятинському, Літинському та Барському районах з подальшим описом церковного майна.

Читати також: На Волині обікрали ще один храм УПЦ МП

«Поліцейські будуть вживати адекватні і ефективні заходи в рамках закону для забезпечення громадської безпеки та правопорядку, недопущення правопорушень на релігійному ґрунті і дотримання прав громадян на свободу світогляду і віросповідання, безперешкодне ведення релігійної діяльності», - зазначив голова обласної поліції.

Він зазначив, що поліція не допустить ніяких актів насильства, агресії, захоплення церковних об'єктів і майна.

У поліції підкреслили, що процес переходу вірян у ПЦУ повинен відбуватися згідно із законами України, і це повинно бути добровільне особисте рішення кожного громадянина.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 26 січня
Наступна новина Власникам «євроблях» нагадали про величезні штрафи і конфіскацію машин
Останні новини
Схожі новини