У «Волиньгазі» відповіли на критику луцького адвоката щодо лічильників

У «Волиньгазі» відповіли на критику луцького адвоката щодо лічильників

У ПАТ «Волиньгаз» розповіли, чому підприємство не замінює громадянам непридатні лічильники, та прокоментувала критику луцького адвоката Богдана Ульчака.

Нагадаємо, 23 травня він висловив подивування з того, що «Волиньгаз» не заміює непридатні лічильник коштом підприємства.

«20.10.2017 року фахівці ПАТ «Волиньгаз» у присутності споживача Ульчак І.В. взяли на періодичну повірку газовий лічильник марки САМГАЗ G-4. Востаннє повірка приладу згаданого обліку газу була здійснена 25.04.2006 року», – повідомили в прес-службі  ПАТ.

«Періодична повірка – встановлення придатності до застосування лічильників газу, які перебувають в експлуатації, через міжповірочний інтервал, що становить 8 років, залежно від типу лічильника і виробника, котрі зазначені в паспорті кожного приладу. За результатами повірки газового лічильника, яку здійснює на договірній основі представник ДП «Волиньстандартметрології», споживачеві 26.10.2017 видано довідку про непридатність законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки».

«Підставами для визнання засобу вимірювальної техніки непридатним є те, що похибка вимірювання на мінімальній витраті перевищує допустиму і становить 99,52%. Заходи щодо заміни лічильників газу, які не пройшли повірку та недоцільно ремонтувати, передбачені в Планах розвитку газорозподільної системи ПАТ «Волиньгаз» на 2018-2027 рр., зокрема, в інвестиційній програмі».

«При цьому, НКРЕКП має передбачити відповідне фінансування на встановлення таких лічильників газу для населення у тарифах газорозподільних підприємств. Тому після затвердження НКРЕКП заходів щодо заміни непридатних лічильників в інвестиційній програмі, або внесення відповідних змін в тарифі на розподіл природного газу, ПАТ «Волиньгаз» буде проводити заміну лічильників газу на нові».

«На період відсутності лічильника газу в споживача розрахунки здійснюються залежно від середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання (опалювальний або міжопалювальний), якщо він становить менше шести місяців», – йдеться в повідомленні «Волиньгазу».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» у волинянина вилучили незадекларований човновий двигун
Наступна новина Волинь бунтує: у селян нахабно відбирають паї. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини