У волинській «Батьківщині» прокоментували скандал з атовцем

У волинській «Батьківщині» прокоментували скандал з атовцем

У волинському осередку всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявили, що ні обласна організація, ні її керівництво не причетні до появи у ЗМІ агітаційної публікації зі світлиною бійця «Азову».

Про це стало відомо під час прес-конференції 5 листопада.

Нагадаємо, 1 листопада «азовець» Олексій Лисенко повідомив, що в одній з газет Кропивницького опублікували агітаційний матеріал від «Батьківщини» з його світлиною, на що він не давав згоди. 2 листопада в офіс волинського обласного партосередку прийшла група людей. Вони вимагали публічного вибачення через цей матеріал.

Під час прес-конференції перший заступник голови обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрій Козюра зачитав заяву від імені парторганізації.

«Офіційно заявляємо: обласна організація та її керівництво не має жодного стосунку до цієї публікації. Вважаємо, що ніхто не має права залякувати людей, без дозволу відповідальних осіб проникати до приміщень, викликати на розмову шляхом погроз знищити майно чи заподіяти будь-яку шкоду, цинічно ображати своїх побратимів, які воюють і воювали на фронті та водночас є партійцями «Батьківщини».

Такі інструменти – це провокація, застосування брудних методів політичної боротьби. Ми виступаємо проти того, щоб будь-які політичні сили – провладні чи опозиційні –  використовували як інструмент політичних розбірок ім’я батальйону «Азов» та інших добровольчих батальйонів та їх бійців», – йдеться у заяві.

Також зазначається, що в партії не триматимуть ні кого зла і не матимуть до них претензій, оскільки вважають акцію зрежисованою політичними опонентами.

Андрій Козюра повідомив, що волинська організація «Батьківщини» закликає всіх керівників обласних політичних організацій підписати Меморандум про незастосування чорних технологій та силових провокацій під час місцевих виборів 23 грудня 2018 року та президентських виборів 31 березня 2019 року.

Згідно з документом, усі, хто підписав меморандум, зобов’язані використовувати лише засоби, дозволені законодавством; проводити роз’яснювальну роботу з активістами партій, громадських формувань та представниками виборчих комісій про недопущення порушень виборчого законодавства під час виборів. Крім того, у разі виявлення порушень виборчого законодавства негайно повідомляти про це виборчі комісії та правоохоронні органи.

«Ми не можемо їх ні до чого примушувати, оскільки це проти наших принципів. Ми висловили свою точку зору, за якими правилами мають відбуватись вибори. Якщо якась політична сила не поділяє ці принципи, їхнє право цього меморандуму не підписувати. Оцінку цим діям мають дати виборці, громадськість і ЗМІ», – наголосив Андрій Козюра.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині – Дні жалоби через загибель військового
Наступна новина Показали новий гігантський мурал у Луцьку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини