У волинській бригаді Тро служить «афганець», який допоміг знищити понад сотню ворожої техніки

У волинській бригаді Тро служить «афганець», який допоміг знищити понад сотню ворожої техніки

Головний сержант Анатолій Йосипович має позивний «Афганець». Адже у 1986-1989 роках проходив строкову службу в Афганістані (м.Асадабад, 334 батальйон спеціального призначення). Родом чоловік з Волині, але вже давно проживав у місті Бородянка Київської області. Нині він служить у волинській 100-й бригаді тероборони. 

Вранці 27 лютого 2022 року, дізнавшись про наближення до Бородянки ворожої колони із 362 одиниць техніки, Анатолій Йосипович зателефонував у СБУ і зголосився бути корегувальником артилерійського вогню. Його оперативно «звели» напряму з артилеристами…

Спочатку мав пункт спостереження на горищі, потім облаштував «льожку» в лісі. Був запеленгований ворогом (інформацію передавав за допомогою звичайного «мобільника») і накритий вогнем, перебрався на іншу «льожку»…

За наводкою «Афганця» протягом 27-28 лютого було знищено 117 одиниць ворожої техніки. Нагороджений відзнакою «За честь і славу».

В кінці лютого-на початку березня – окупанти вже впевнено «взяли слід» Йосиповича. Але бувалому у бувальцях спецпризначенцю кілька разів вдавалося буквально вислизати з рук ворогів!

За наводкою «Афганця» протягом 27-28 лютого було знищено 117 одиниць ворожої техніки. Нагороджений відзнакою «За честь і славу».



Зумівши виїхати на Галичину, чоловік відразу пішов до військкомату – але з огляду на вік 50+ його погодилися лише «взяти на список»… Відтак пан Анатолій подався у рідне село до матері, звідкіля таки мобілізувався до Волинської бригади тероборони!

Анатолій Йосипович має шестеро дітей (четверо з яких – неповнолітні), а його старший син нині також боронить Україну зі зброєю в руках. А ще у цивільному житті «Афганець» упродовж 18 років працював льотчиком-інструктором-парашутистом. Здійснив 1898 стрибків з парашутом.


Побратими кажуть, що після Перемоги про цього чоловіка знімуть фільм, який збиратиме повнісінькі глядацькі зали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Прийде наказ на схід – це наш обов’язок». Марія Хоменко змінила кухню тероборони на автомат.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У чотирьох селах Луцької громади сьогодні не буде світла
Наступна новина Переселенець, який відкрив «волинську шаурму», виграв конкурс, завдяки якому модернізує бізнес. ФОТО
Останні новини
Схожі новини