У Волинській єпархії ПЦУ – новий підрозділ

У Волинській єпархії ПЦУ – новий підрозділ
Фото ілюстративне

У Волинській єпархії Православної церкви України діятиме пенітенціарна служба.

Її сформували указом митрополита Луцького і Волинського Михаїла, повідомляє пресслужба єпархії. 

Головою підрозділу призначили настоятеля парафії Успіння Пресвятої Богородиці села Гаразджа Луцького району, військового капелана, протоієрея Андрія Мовчанюка.

За його словами, духовенство єпархії давно опікується тими, хто перебуває під слідством або відбуває покарання у місцях позбавлення волі. За кожним закладом закріплено капелана. Тож пенітенціарну службу Управління єпархії створили, аби систематизувати роботу цих священників та обмінюватися досвідом.

Як розповідають у єпархії, підрозділ займається духовної опікою тих, хто перебуває в установах Державної пенітенціарної служби на Волині.

Це Луцький слідчий ізолятор, капеланом якого є Андрій Мовчанюк, Маневицька та Цуманська виправні колонії, Ковельська виховна колонія.

На сьогодні в Управлінні єпархії, окрім канцелярії митрополита, діють такі підрозділи, як інформаційно-видавничий центр, капеланська служба, паломницький центр «Україна» та ін.

Читати також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому кавуни цього року дорогі? Пояснення експертів
Наступна новина «Усі ліжка зайняті», – волинський лікар про ситуацію з коронавірусом
Останні новини
Схожі новини