У Володимирі в парку собака покусав школяра

У Володимирі в парку собака покусав  школяра

Вже не вперше у ЗМІ порушується питання щодо безпритульних собак. Черговий раз це змусило зробити звернення до видання Володимир медіа мешканки міста – Ірини.

Жінка розповіла, що 28 лютого з її неповнолітнім сином, учнем другої одинадцятирічки, трапився неприємний випадок. Хлопчик повертався зі школи через парк, як на нього накинувся пес. Мало того, що тварина налякала дитину, так ще й порвала куртку.

До слова, ця собака, зі слів Ірини, вже не вперше кидається на перехожих.

Жінка зателефонувала до КП «Полігон», у надії, що там допоможуть. Однак їй повідомили, що підприємство собаками не займається. Після чого звернулась до директора школи. На що той відповів, що  КП «Ласка» вже приїжджала по цьому питанню.

Але знайшлися захисники тварин, які викликали  поліцію і не дали забрати собак, яких там немало розвелося. Останньою інстанцією став дзвінок до міського голови. Петро Саганюк пообіцяв вирішити питання.

- Проблема з безпритульними собаками не тільки мене хвилює, – говорить Ірина. – Нещодавно у соцмережах доводилось читати, про жінку, яка йшла вулицею міста з дитиною, і зустрічний перехожий порадив обійти будинок, біля якого бігала зграя псів.

Та додав, що якби не палка, яку встиг схопити, після того, як проходячи повз, ті кинулись йому вслід, невідомо, чим би все закінчилось. Окрім того, подібних випадків у місті чимало, і потрібно щось робити з цим. Сьогодні мою дитину пес добряче налякав та зіпсував куртку, яка до речі вартує більше тисячі гривень, добре, що не встиг покусати, але завтра може кинутись на іншу дитину.

Та нерідко самій доводиться обходити десятою дорогою місця, де зграя мирно відпочиває. Бо не знаєш, що він неї чекати. Цієї думки дотримуюсь не лише я. Однак виступаю не за те, щоб собак знищувати, як  роблять у деяких містах. Це – живі істоти, які теж хочуть жити. Але не можуть вони отак бігати зграями і кидатись на людей. Бо одного разу це призведе до біди.

На жаль, ця проблема є не тільки у Володимирі-Волинському. Хоча чимало псів у місті вдалося стерилізувати. Але навіть стерилізація не допомагає. Бо з кожним днем кількість безпритульних собак зростає. Залишається сподіватись на те, що все ж вдасться вирішити питання щодо  притулку. Або знайти інший гуманний вихід з ситуації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Крикливі батьки, кроваві борди і врятований від морозу чоловік. ТОП-3 за 1 березня
Наступна новина Усі школи та садочки Волині не працюватимуть до 7 березня
Останні новини
Схожі новини