У Володимирі ВПО та місцеві жителі вчилися основ роботи громадської організації

У Володимирі ВПО та місцеві жителі вчилися основ роботи громадської організації

З моменту повномасштабного вторгнення росії, Володимирська громада прийняла понад чотири тисячі внутрішньо переміщених осіб. Для відстоювання своїх прав та залучення у процеси місцевого розвитку, найбільш активні з них нещодавно створили громадську організацію (ГО) «ВПО України «Інтеграція». Вона згуртувала людей різних професій, але досвіду роботи у цій сфері в більшості з них немає.

Тому, Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», організував у Володимирі тренінг «Громадська організація: від реєстрації до успішної діяльності». Крім українців, які лишили свої рідні домівки через війну, участь в навчанні взяли активісти з Володимира та Зимного.

Для чого взагалі існують громадські організації? Що підсилює, а що заважає ефективній роботі ГО? Як залучати ресурси для реалізації заходів? Хто може бути партнером у творенні суспільно корисних змін?

Відповіді на ці важливі для результативної роботи питання учасники навчання отримали завдяки тренеру заходу, засновнику Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслану Крапличу.

«Ваше бажання змін, яке втілилося у створенні громадської організації, - це важливий крок. Але це тільки початок. Для ефективної роботи потрібно постійно вчитися і системно використовувати отримані знання на практиці» – зазначив Руслан Краплич.

Щоб захід дав максимальний результат, присутні не лише слухали авторитетного фахівця, а й закріплювали отримані знання завдяки практичним завданням. Так, під час одного з них, учасники тренінгу поділилися на групи і міркували над тим, як залучати ресурси для реалізації різних змодельованих тренером заходів.

«Все було дуже активно, цікаво та корисно. Про складні речі нам розповіли дуже доступно і розклали різні процеси по поличках. Тренінг став для мене хорошою мотивацією і дороговказом для подальшої роботи», – ділиться враженнями учасниця заходу Ганна Лещенко.

Водночас, не знаннями єдиними! Руслан Краплич розповів присутнім про інтеграційний захід у Дубно (Рівненська область), під час якого ВПО, із залученням жителів цього міста та владних посадовців, пекли піцу і передали її місцевим дітям з малозабезпечених сімей. Представники ГО «ВПО України «Інтеграція» зацікавилися цією ідеєю і вже готують до проведення подібного заходу у Володимирі.

 

Довідково:

Тренінг було організовано Волинським Інститутом Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Коли ви вмирали, вам дзвони не грали». У Самарах відновили могилу повстанця «Веселого»
Наступна новина Розвідники підрозділу волинської 100 бригади ТрО ЗСУ врятували пораненого птаха (Фото)
Останні новини
Схожі новини