У ВООЗ назвали нові епіцентри коронавірусу у світі

У ВООЗ назвали нові епіцентри коронавірусу у світі
Фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що новим епіцентром пандемії коронавірусу тепер є Північна та Південна Америки.

Про це представники організації заявили на пресконференції, пише 24 канал із посиланням на The Guardian.

Загалом на двох материках понад 2,4 мільйона людей хворіли чи хворіють на коронавірусну хворобу COVID-19, з них понад 143 тисячі померли.

«Наш регіон став епіцентром пандемії COVID-19. Тому країнам не можна полегшувати карантинні обмеження», – заявила керівниця ВООЗ в американському регіоні та глава Панамериканської організації охорони здоров’я Кариса Етьєн.

Вона наголосила, що Латинська Америка вже випередила Європу й Сполучені Штати за кількістю нових випадків коронавірусу на день.

Найгірша ситуація у Бразилії, а також у Перу, Чилі, Ель-Сальвадорі, Гватемалі й Нікарагуа.

У дослідженні університету Вашингтона порахували, що загальна кількість загиблих у Бразилії може зрости в п'ять разів – до 125 000 – вже до початку серпня.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Як відомо, взимку епіцентром та джерелом коронавірусу ВООЗ вважав Китай. На початку весни – Європу, водночас вважаючи, що потенційно осередком пандемії можуть стати США й Африка. Напередодні ВООЗ оголосила епіцентром пандемії COVID-19 Латинську Америку.

Нагадаємо, в Україні станом на 27 травня зареєстрували 21 905 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Із 450 контейнерів лишилося менше ніж 50. Луцький Центральний ринок показали з висоти
Наступна новина Скандальний експрокурор Матіос став адвокатом у Луцьку
Останні новини
Схожі новини