У яких лікарнях Волині зафіксували найбільше випадків коронавірусу серед медиків

У яких лікарнях Волині зафіксували найбільше випадків коронавірусу серед медиків

Випадки захворювань медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із коронавірусною хворобою  COVID-19, розслідуються як випадки гострого професійного захворювання.

Управлінням Держпраці  у Волинській області здійснюється постійний моніторинг  та аналіз ситуації в області щодо роботи комісій з розслідування гострих професійних захворювань медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID -19 спричинену корона вірусом SARS-CoV-2  в тому числі тих , які призвели до смертельних наслідків.

Станом на 23.02.2021 року отримано 1044 повідомлень про гостре професійне захворювання, з них 17 зі смертельним наслідком. Утворено комісій з розслідування – 1044.

Проведено аналіз ситуації, яка склалася з розслідуванням гострих професійних випадків. Найбільша кількість випадків інфікування медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, зареєстрована в наступних закладах охорони здоров`я:

— КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради- 110;

— КНП Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання  Ковельської міської ради Волинської області- 82;

— КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Волинської обласної ради- 44;

— КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради- 26;

— КП  «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради -26;

— КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» Волинської обласної ради-24.

Завершено розслідування  усіх  смертельних  випадків, з яких 7 пов’язані з професійною діяльністю, 10 — не пов’язані – це зараження в побуті або при контакті зі співробітниками закладу, що не пов’язано з ліквідацією епідемії та запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікуванням пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У випадках пов’язаних з професійною діяльністю причиною інфікування стало:

— порушення інструкцій з охорони праці-1 випадок;

— особиста необережність потерпілих-2;

— порушення робітниками інструкцій з охорони праці-2;

— інші психофізіологічні причини, серед яких: інфікування внаслідок відсутності інформації про хворобу пацієнта, які знаходяться в інкубаційному періоді або хворіють безсимптомно;  інфікування внаслідок високого психоемоційного та фізіологічного навантаження при роботі в осередках з великою кількістю хворих висококонтагіозною інфекцією -2.

На сьогоднішній день вже завершено  639 розслідувань, з них 126 визнані такими що пов′язані  з професійною діяльністю,  513 не пов′язані випадки .

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин Анатолій Тимощук рекламує в Росії шкарпетки
Наступна новина В Україні зареєстрували вже другу вакцину проти коронавірусу
Останні новини
Схожі новини