У закордонних архівах знайшли світлини, зроблені на Волині 100 років тому. ФОТО

У закордонних архівах знайшли світлини, зроблені на Волині 100 років тому. ФОТО

Перші лісопильні з'явилися на Волині ще у XV столітті, проте навіть їх малюнки знайти не вдалось. Найстаріші зображення волинських тартаків відносяться до початку ХХ століття.

На сайті найбільших цифрових архівів Європи вдалось відшукати зображення таких лісопилень, – пише Тетяна Яцечко-Блаженко на ІА ВолиньPost.

Приміром, на сторінці Австрійського державного архіву знаходиться багато світлин із волинськими тартаками часів Першої світової війни, більшість з них були зведені австрійцями, з метою вивезення цінної волинської деревини в Європу у 1914-1918 роках.

У Польському цифровому архіві зберігаються фото волинських тартаків 1920-х. Адже у міжвоєнний період з Волинського воєводства на експорт до Європи поляки активно вивозили ліс, і для цього їм потрібно було необхідне устаткування. Також на фото є німецько-англійський тартак, який на Волині побудували ймовірно інвестори у міжвоєнний період. З проголошенням Незалежності, багато, що змінилось, власниками більшості волинських тартаків тепер є українці.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В УПЦ МП прокоментували вимогу волинських активістів про підтримку Томосу
Наступна новина Назвали середній вік чоловіків і жінок, які взяли шлюб на Волині
Останні новини
Схожі новини