В УПЦ МП прокоментували вимогу волинських активістів про підтримку Томосу

В  УПЦ МП прокоментували вимогу волинських активістів про підтримку Томосу
Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл (фото: Волинська єпархія)

У Волинській єпархії УПЦ Московського патріархату прокоментували вимогу активістів про підтримку Томосу. 

Прес-секретар УПЦ (МП) на Волині Олег Точинський заявив, що їх офіційна позиція незмінна, – пише Конкурент

Нагадаємо, волинські активісти передали звернення до архієреїв УПЦ МП. Вони закликали священиків московського патріархату підтримати створення в Україні української автокефальної помісної церкви. Загалом у цій акції взяли 15 громадських організацій. 

«Ми щиро радіємо, що різні громадські організації вболівають за долю українського і світового Православ'я. Разом з тим, ми також вважаємо, що оскільки це питання церковного характеру, то воно повинно залишатись в межах компетенції Церкви чи Церков, які зараз є сторонами у ситуації, що склалась. Зрештою, представників УПЦ КП та УАПЦ ніхто не обмежує в праві на об'єднання та здобуття якихось нових статусів. Проте позиція Волинської єпархії УПЦ в цілому та єпископа Нафанаїла зокрема, цілком тотожна тій, яка була висловлена на Соборі єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року», – зауважив Точинський.

Зазначимо, раніше єпископ Волинський і Луцький Волинської єпархії УПЦ Нафанаїл надавав офіційну позицію.

«Є офіційна позиція нашого Синоду, нашого блаженнішого, який зустрічався із Президентом. У мене така ж позиція. Вона дуже проста: той статус, який є, нас влаштовує. Він нам дає можливість звершувати славославіє Бога, спасатися, бути со Христом. Хай усі церкви ідуть до нас, ми всіх приймаємо», – сказав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині збирають гроші на будівництво келій для черниць
Наступна новина У закордонних архівах знайшли світлини, зроблені на Волині 100 років тому. ФОТО
Останні новини
Схожі новини