У Зеленського анонсували нові домовленості щодо Донбасу

У Зеленського анонсували нові домовленості щодо Донбасу
Фото ілюстративне

Україна продовжує вести переговори щодо досягнення миру на Донбасі, а Офіс президента незабаром виступить із новими домовленостями щодо цього питання. 

Про це речниця голови держави Юлія Мендель повідомила в етері передачі "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", пише ТСН.

"Україна продовжує вести переговори на різних рівнях, зокрема з країнами Нормандського формату, - наголосила представниця ОП. - Незабаром Офіс президента вийде з певними досягнутими домовленостями, з певними результатами з питання, як проходять перемовини щодо досягнення миру". 

За її словами, Україна йтиме "в напрямку досягнення миру" за будь-якої ситуації. "Мир - це не просто абстрактна цінність. Мир - це можливість підіймати промисловість, створювати робочі місця. Це розвинена інфраструктура. Це комфортні для всіх школи, лікарні… Але ми не забуваємо, що мир - це також повернення Криму", - додала Мендель. 

Вона також прокоментувала розмову лідерів Франції, Німеччини та РФ щодо загострення ситуації на Донбасі, в якій не брала участь Україна. На її переконання, "це правильно, що Донбас згадують в перемовинах", оскільки війна на сході України "залишається одним з найголовніших питань міжнародного порядку денного".

"Сьогодні це єдиний військовий конфлікт в Європі, - висловилася Мендель. - Але одна справа, коли про Донбас кажуть, висловлюють свою точку зору. І зовсім інша - коли ухвалюються якісь рішення. І у світовій дипломатії в принципі неможливо, щоби рішення по будь-якій країні ухвалювалися без її участі. (...) жодне рішення щодо України без участі України не ухвалюється".

Речниця Зеленського переконана у тому, що "під час таких зустрічей потрібно згадувати Донбас". "Це показує важливість теми для світового порядку денного, і що країни Нормандського формату обговорюють і чують Україну", - пояснила вона. 

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинуло двоє бійців з Луцька, – ОДА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди, які платять готівкою, – «зайці». Складні питання до луцького Сіті-Карду
Наступна новина Коронавірус на Волині: що змінилося за добу
Останні новини
Схожі новини