На Донбасі двоє українських військових дістали поранення

На Донбасі двоє українських військових дістали поранення
Фото ілюстративне

Станом на 16:00 у зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військових дістали поранення. Один із них дістав бойове травмування внаслідок обстрілу бойовиків, інший — підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Про це повідомив начальник пресслужби операції Об'єднаних сил Павло Ковальчук, – інформує Громадське.

Стан військового, який отримав бойове травмування, оцінюють як задовільний. Стан здоров'я військового, який підірвався на вибухівці, називають важким.

Загалом станом на 16:00 у штабі зафіксували 32 порушення режиму тиші на Донбасі, з них 31 раз бойовики використовували заборонене озброєння.

Ковальчук розповів, що бойовики стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, гармат 122-го та 152-го калібру, з мінометів 120-го калібру та 82-го калібру. Окрім того, використали безпілотники для скидання осколкових гранат.

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив напередодні, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Також ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. 19 лютого повідомляли про двох загиблих українських воїнів.

Вчора, 20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Повідомляли про одного пораненого українського воїна. З'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про активність військ Росії біля України. За даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє". Тим часом, у ФСБ заявляють, що снаряд з території України «зруйнував російський прикордонний пункт». А також, російські пропагандистські ЗМІ поширили інформацію про те, що 21 лютого – прямо за кілька годин до засідання Радбезу РФ – на територію Росії увійшла група якихось "українських диверсантів", а потім і дві українські бойових машини піхоти, які мали забрали "диверсантів".

Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поліція розшукує чоловіка за вбивство
Наступна новина Радбез РФ висловився за незалежність ОРДЛО. Путін обіцяє ухвалити рішення вже сьогодні
Останні новини
Схожі новини