У Жидичині розчистять Стир

У Жидичині розчистять Стир

У Луцькій міській раді планують протягом 2021 року витратити щонайменше 100 тисяч гривень на розчистку річки Стир у селі Жидичин.

Про це стало відомо у середу, 20 січня, під час засідання міського виконавчого комітету.

Начальниця відділу екології міської ради Оксана Лисак розповіла, що Стир в межах Луцька чистили останні 3 роки. Тепер – час приєднаних громад. Чиститимуть річку з вулиці Шевченка, вздовж Яровиці і до Новодухівського скиту на території Жидичинської громади.

Читайте також: Без гармат, глінтвейну і ...ополонки. «Масові купання» в Жидичині під Луцьком. РЕПОРТАЖ

«Там є 6 заторів. Вони вже обстежені, зрозуміло, що треба зробити – очистити від впалих дерев русло», - пояснила чиновниця.

З її слів, ці роботи почнуть навесні.

«Поки на це в бюджеті 100 тисяч гривень записано, але зрозуміло, що ця сума буде нарощуватись. За 100 тисяч не факт, що вийде навіть 100 метрів річки розчистити. Практика показала, що це великий об’єм робіт», - сказала очільниця відділу екології.

Ще 100 тисяч гривень планують витратити на розчистку каналів у центральному парку Луцька і 50 тисяч – на зариблення водойм.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 52% українців не готові вакцинуватись від коронавірусу, навіть безкоштовно, - опитування
Наступна новина У селі під Луцьком вщент згорів будинок. Родині потрібна допомога
Останні новини
Схожі новини