Учителі пояснюють, учні слухають і навіть отримують оцінки. Як у луцькій гімназії навчаються онлайн

Учителі пояснюють, учні слухають і навіть отримують оцінки. Як у луцькій гімназії навчаються онлайн
Навчання у гімназії під час карантину відбувається онлайн

Упродовж карантину учні Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука навчаються дистанційно через Інтернет.

Як розповіла заступниця директора Оксана Мартинюк, тут 5 років працюють над створенням хмарного середовища і запровадженням форми навчання за допомогою інтернет-сервісів, інформує Суспільне.

У Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука у класах проводять уроки: парти порожні, вчителі за робочим місцями чи біля дошки, учні – вдома за моніторами гаджетів.

Заступниця директора гімназії Оксана Мартинюк проводить урок «Економіка» для учнів 5-х класів.

«Учні під’єднуються через аудіо, відео, спілкуються з вчителем, переслуховують лекцію, переглядають відеоуроки, презентації. Це дає можливість повноцінно організувати навчання. Ми не просто задаємо домашнє завдання, а й пояснюємо матеріал, надаємо консультації, проводимо оцінювання», – каже Оксана Мартинюк.

Поряд у класі – урок української мови для учнів 8-го класу. Вчителька математики Ірина Сапожнік розповідає, що уроки відбуваються персональні та колективні.

«Хто підключився пізніше – то ви отримали не таку оцінку, як хотіли, тому наступного разу, як буде тест, включайтеся зразу. Оцінки виставляю в журнал, тому старайтеся, щоб ці оцінки відповідали вашим знанням», – зауважує вчителька.

Одинадцятикласниця Богдана Гринчук працює онлайн через телефон. Показує, як заходить в електронний клас, де за розділами є шкільні предмети.

«Ірина Віталіївна каже: доброго дня, сьогодні така-то тема. Стоїть біля дошки, розповідає, робимо завдання. А сьогодні ще була самостійна, ми її паралельно розв’язували і вона онлайн дивилася, хто що зробив і які помилки», – пояснює дівчина.

З дому вчиться і дев’ятикласниця Софія Кашуб’як.

«Перша пара о 9-йгодині, друга о 10-й і третя об 11-й. Це зручно, безпечно та можемо отримувати нові знання, як і у школі. Зараз проходить урок алгебри, на ньому учитель пояснює, що робити, і ми можемо задавати запитання. Також закидають завдання у клас-рум, за них ми отримуємо оцінку», – каже школярка.

Мама школярки Ірина Кашуб’як розповіла, що дистанційне навчання впроваджують у позашкіллі.

«Заняття меншої доньки, вона відвідує зразковий колектив народного танцю «Волиняночка», то наша керівник запропонувала, щоб вони щодня займалися, бо не може в танцюриста бути перерв, і ми знімаємо відео та надсилаємо керівнику, вона за це дуже вдячна», – ділиться мама.

Усі заклади освіти зобов'язали перейти на дистанційну форму навчання, говорить начальниця управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна.

«Це залежить від педагога та колективу, як вони будуть це здійснювати, і від технічних можливостей. Є багато можливостей навчатися онлайн: від відеоуроків, до телефонного режиму», – каже посадовиця.

На Волині є 611 шкіл, каже Людмила Плахотна. До 3 квітня усі навчальні заклади зачинені.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні ще у семи людей діагностували коронавірус. Усього – 14 підтверджених випадків
Наступна новина Луцькі перевізники більше не просять підняти вартість проїзду, – Недопад
Останні новини
Схожі новини