Українці говорять по мобільному втричі більше за європейців

Українці говорять по мобільному втричі більше за європейців

Абоненти найбільшого українського оператора мобільного зв'язку компанії «Київстар» виговорюють у середньому 589 хвилин на місяць, при цьому середнє споживання голосового зв'язку в ЄС становить 200 хв/міс., написав президент «Київстару» Петро Чернишов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він наголосив, що в середньому українці говорять по мобільному телефону більше, а платять менше, – передає Інтерфакс Україна

«За даними GSMА Intelligence, в 2017 році в країнах ЄС абоненти виговорювали в середньому 200 хвилин на місяць. При цьому середній рахунок на абонента (ARPU) становив 267 грн ($13,72).

У мережі «Київстар» за цей же період кожен абонент у середньому використав 589 хвилин на місяць за ARPU 49 грн ($1,8)», - зазначив П.Чернишов.

Він також наголосив, що середній француз або португалець у 2017 році використав на місяць близько 3 ГБ, а середній українець - 1 ГБ дата-трафіку. Президент «Київстару» вважає, що після повноцінного запуску 4G-зв’язку в Україні ця ситуація зміниться й українці набагато активніше використовуватимуть мобільний Інтернет.

Як повідомлялося, «Київстар» - найбільший український оператор мобільного зв'язку. Його виручка за 2017 рік збільшилася на 10,6% порівняно з 2016 роком - до 16,54 млрд грн, EBITDA - на 18,1%, до 9,221 млрд грн.

Згідно з останніми даними компаній, абонентська база «Київстару» становить близько 26,5 млн, «Vodafone Україна» - близько 20,8 млн, lifecell - 11,1 млн, з них активних - 8 млн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі зустріли перший ешелон з військовослужбовцями зенітно-ракетного полку
Наступна новина У канали Центрального парку Луцька випустили понад 500 кг малька коропа. ФОТО
Останні новини
Схожі новини