Українці платитимуть за «прострочену комуналку». ВІДЕО

Українці платитимуть за «прострочену комуналку». ВІДЕО

Не платиш за комунальні послуги – сплачуй пеню. З 1 січня 2019 року українці, які несвоєчасно платять за "комуналку", сплачуватимуть додаткові гроші.

Відповідне нововведення прописане у законі України про житлово-комунальні послуги, який нещодавно підписав президент Петро Порошенко.

Розмір пені встановлюватимуть у договорі з конкретним споживачем. Проте, у законі зазначено, що вона не може бути нижче нуль цілих одну соту відсотка за кожен день прострочення. Але при цьому пеня не може перевищувати всю суму боргу. Відповідно, за сто днів відтермінування споживачі сплачуватимуть пеню у розмірі один відсоток від розміру боргу.

При цьому споживач має право не оплачувати послуги, крім теплоенергії, у разі, якщо ними не користується в період тимчасової відсутності в приміщенні більше 30 днів.

Не нараховуватимуть пеню лише у двох випадках – якщо держава боргуватиме за субсидії. Також штраф не сплачуватимуть сім'ї, у яких дуже низький рівень доходу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цукрово солодке життя Буряків
Наступна новина Волинянка ошукала близько 200 людей через соцмережі
Останні новини
Схожі новини