Україна готова до опалювального сезону на 90%

Україна готова до опалювального сезону на 90%
Фото ілюстративне

Станом на 18 вересня Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону на 90%, а запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі.

Про це прем'єру Денису Шмигалю доповіли під час засідання Антикризового енергетичного штабу, передає "Урядовий портал", пише Економічна Правда.

Зазначається, що у рамках засідання обговорювали питання готовності теплопостачальних організацій до опалювального сезону.

У засіданні, крім прем'єра, також взяли участь в.о. голови Міненерго Ольга Буславець, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, нардепи, керівництво енергетичних підприємств, а також у режимі онлайн приєднались голови ОДА.

"Всі українські родини, дитячі садочки, школи та лікарні взимку повинні бути забезпечені теплом. У нас є для цього всі умови. Сьогодні бачимо стабільно високі запаси палива на ТЕС і ТЕЦ, маємо рекордні запаси газу", - заявив Шмигаль.

Він доручив головам ОДА, Міністерству розвитку громад та територій, Міністерству енергетики, Фонду держмайна та НАК "Нафтогаз України" оперативно вирішити питання з проблемними ТЕЦ.

За підсумками засідання Шмигаль також доручив головам обласних держадміністрацій щотижня проводити наради з підготовки до опалювального сезону та доповідати про їх результати Міненерго.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Євробачення - 2021» точно відбудеться. Є чотири варіанти проведення
Наступна новина В Україні знову за добу майже три тисячі заражених корнавірусом
Останні новини
Схожі новини