Україна отримала перші тіла бійців, які загинули на «Азовсталі» - ЗМІ

Україна отримала перші тіла бійців, які загинули на «Азовсталі» - ЗМІ
Фото бійця полку «Азов» Дмитра Козацького з «Азовсталі»

Російські окупанти передали Україні перші тіла українських захисників, які загинули на заводі «Азовсталь» - це відбулося в рамках обміну тілами 4 червня.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Associated Press. 

Росія розпочала передачу тіл українських бійців, які загинули на металургійному заводі «Азовсталь».

Екскомандир «Азова» Максим Жорін повідомив, що десятки тіл бійців, витягнутих з руїн розбомбленого заводу, були доставлені до Києва, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків.

Про вилучення останків бійців з руїн «Азовсталі» український уряд не повідомляв, але родичі солдатів, які загинули на заводі, обговорили процес із журналістами.

Жорін підтвердив, що останки, витягнуті з «Азовсталі», були серед тих, які обміняла Україна та рф у кількості 160 на 160. Обмін відбувся 4 червня, але в українському міністерстві деталей не повідомляли.

Брат бійця «Азова», який зник безвісти і імовірно загинув на заводі, розповів, що як мінімум дві вантажівки з тілами з «Азовсталі» були доставлені у військовий шпиталь у Києві для впізнання.

В'ячеслав Дрофа повідомив, що останків його старшого брата Дмитра Лисеня серед знайдених наразі немає. За його словами, минулого тижня з території заводу було вилучено тіла, деякі сильно обгоріли.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомив, що у російському полоні перебувають більше ніж 2,5 тисячі українських бійців з «Азовсталі». Їх визволенням займається ГУР Міноборони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Президент нагородив орденом за мужність загиблого військового з Володимира
Наступна новина На війні за України загинув ще один волинський боєць
Останні новини
Схожі новини