«Україна отримає понад 22 млн доз вакцини від коронавірусу. Її вистачить на 2021 рік», – Степанов

«Україна отримає понад 22 млн доз вакцини від коронавірусу. Її вистачить на 2021 рік», – Степанов

Україна очікує отримати щонайменше 22,6 мільйона доз вакцин різних виробників проти коронавірусної хвороби COVID-19 і планує домовлятися про інші поставки.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив 24 лютого на брифінгу у МОЗ, пише Українська правда.

«У рамках візиту до Індії вдалося вирішити кілька стратегічних завдань, зокрема попередньо домовитися про додаткову партію вакцин розробки американської компанії Novavax. Попереду контрактування ще 5 млн вакин компанії NovaVax.

Станом на сьогодні маємо очікувані поставки вакцин: від компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX – більше ніж 100 тисяч доз, від компанії Sinovac – близько 2 мільйонів доз, компанії AstraZeneca – ми маємо ще 1,5 мільйона (доз) отримати від Serum Institute і також до 4 мільйонів отримати або від Serum Institute або від іншого виробника в рамках ініціативи COVAX. Від компанії NovaVax 10 мільйонів доз вакцин у нас уже підписано і на 5 мільйонів розраховуємо найближчим часом укласти контракт згідно досягнути мною домовленостей», – розповів міністр. 

Степанов заспокоїв «скептиків і критиків». За його словами, «цього об'єму більше ніж достатньо для повноцінного проведення програми вакцинації протягом поточного року».

Міністр додав, що МОЗ не збирається зупинятися і буде ще контрактувати закупівлю вакцин проти коронавірусу SARS CoV 2: «Очікуємо на фінальні версії контрактів від виробників».

Нагадаємо, 23 лютого в Україну доставили першу партію вакцини проти коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зараз ми їздимо по 5 гривень». Луцький перевізник пояснив, чому – за підвищення тарифу у маршрутках
Наступна новина За добу від ускладнень коронавірусу померло п'ятеро волинян
Останні новини
Схожі новини