«Зараз ми їздимо по 5 гривень». Луцький перевізник пояснив, чому – за підвищення тарифу у маршрутках

«Зараз ми їздимо по 5 гривень». Луцький перевізник пояснив, чому – за підвищення тарифу у маршрутках

 Луцькі перевізники пояснили, чому хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до восьми гривень за поїздку. Один із перевізників каже, що автобус за день заробляє три тисячі гривень, а лише собівартість перевезень за день становить 3,5 тисячі гривень.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, п’ять перевізників міста Луцька подали документи на збільшення тарифу на проїзд у громадському транспорті.

Керівник найбільшого автотранспортного підприємства «Санрайз» Микола Лисюк, 48 автобусів якого курсують містом, відмовив журналістам вукоментарі.

Із п'яти ініціаторів ідеї, прокоментував ситуацію лише Олександр Кашуба, який має чотири автобуси на 11-му маршруті. З його слів, один автобус за день заробляє майже три тисячі гривень.

«1 300 – заправка йде стабільно, 1000 – зарплата водія. І ремонт машини й податки – ще 1000. Треба 3 500 собівартість. Це без оновлення парку, без ремонту автомобілів такого капітального. Зараз ми їздимо по 5 грн – тому що 10 % «Сіті Кард» забирає», – каже перевізник. 

Зізнається: 30-40 % пасажирів досі платять готівкою.

За пасажиропотоком і оплатою стежать у міській раді, каже директор департаменту економічної політики Борис Смаль. З його слів, минулої п'ятниці контролери зафіксували в одного із перевізників, що 88% пасажирів розраховувалися готівкою.

Зі слів Бориса Смаля, пропозицію перевізників щодо здорожчання проїзду у міській раді наразі вивчають. Найближчого місяця, каже, вартість проїзду не підійматиметься. Рішення щодо нової ціни має ухвалити виконавчий комітет міської ради.

Востаннє ціну на проїзд в обласному центрі підіймали у травні 2019 року.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я надіслав лист у корпорацію Макдональдс і запропонував їм співпрацю», – мер Луцька
Наступна новина «Україна отримає понад 22 млн доз вакцини від коронавірусу. Її вистачить на 2021 рік», – Степанов
Останні новини
Схожі новини