Україна посіла на Олімпійських іграх 21-е місце

Україна посіла на Олімпійських іграх 21-е місце

У місті Пхьончхан (Південна Корея) сьогодні, 25 лютого, відбулася урочиста церемонія закриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018, в ході якої Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах офіційно оголосив про закриття головних змагань чотириріччя.

У «Параді націй» на 35-тисячному стадіоні у Пхьончхані взяли участь атлети з 92-х держав планети.

Український прапор ніс олімпійський чемпіон фрістайліст Олександр Абраменко.

Нагадаємо, у олімпійських змаганнях у Південній Кореї виступили майже 3000 спортсменів. В зимових Олімпійських іграх дебютували одразу шести країн – Косово, Малайзія, Нігерія, Сингапур, Еквадор та Еритрея. 

Україна була представлена 33-ма спортсменами у дев’яти видах спорту. Виступаючи з 1994 року незалежною командою, українці на семи зимових Олімпійських іграх здобули вісім медалей (три золоті, дві срібні та три бронзові). «Золото» Абраменка, який є першим нашим олімпійським чемпіоном серед чоловіків, – єдина медаль України на Олімпіаді-2018.

На ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані, що тривали з 9 по 25 лютого, було розіграно рекордну за всю історію зимових Олімпіад кількість комплектів медалей – 102 у семи видах спорту.

Загальнокомандний залік виграла Норвегія, яка завоювала на аренах Пхьончхана-2018 39 нагород (14 золотих, 14 срібних і 11 бронзових). Другими були німці – 31 медаль (14, 10, 7), третіми стали канадці – 29 (11, 8, 10).

Норвезька команда встановила рекорд за загальною кількістю нагород, здобутих на одній зимовій Олімпіаді. Попереднє досягнення належало збірній США, яка у канадському Ванкувері-2010 виборола 37 медалей.

Збірна України із золотою нагородою посіла на ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018 21-е місце. Олімпійці 62-х країн-учасниць не здобули у Пхьончхані-2018 жодної медалі.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 10 вражаючих маловідомих фактів про Лесю Українку
Наступна новина Жан Рено приїхав в Карпати зніматися в українському фільмі
Останні новини
Схожі новини