Рада прийняла закон про курс на ЄС і НАТО. Як голосували волинські нардепи

Рада прийняла закон про курс на ЄС і НАТО. Як голосували волинські нардепи
Фото: Українські Новини

Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський союз та НАТО. Усі волинські народні депутати підтримали таке рішення. 

За прийняття законопроекту №9037 у цілому на засіданні 7 лютого проголосували 334 депутати, – пише Українська правда.  

Серед тих, хто підтримав закон – і шестеро нардепів від Волині, а саме: Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Степан Івахів, Ігор Лапін, Сергій Мартиняк, Юрій Савчук

Зазначимо, цим документом вносяться зміни до Конституції України, якими закріплюється незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Водночас, із Перехідних положень Конституції виключається пункт, який передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

Тепер у Преамбулі Конституції буде закріплено формулювання щодо європейської ідентичності українського народу і незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині спалили Lexus вартістю 800 тисяч гривень: поліція відкрила кримінал. ФОТО
Наступна новина У Луцьк водій «Жигулів» збив 19-річного хлопця
Останні новини
Схожі новини