«Україна воює сама з собою», – священик УПЦ МП на Волині. ФОТО. ВІДЕО

«Україна воює сама з собою», – священик УПЦ МП на Волині. ФОТО. ВІДЕО
Під час парафіяльних зборів у Кульчині на подвір'ї храму. Фото - Район.Ківерці

Попри те, що у Кульчині Ківерцівського району на Волині громада підтримала перехід храму у підорядкування ПЦУ, настоятель Олександр Шмигаль відмовився віддавати ключі, назвавши проведення даних зборів незаконними. У присутності свідків храм опечатали працівники поліції.

Про це повідомляє Район.Ківерці.

Нагадаємо, 10 лютого понад дві сотні жителів села Кульчин підтримали приєднання Свято-Георгієвського храму до Православної церкви України.

Настоятель храму отець Олександр Шмигаль, якого підтримувало трохи більше десяти однодумців, виступив категорично проти такого рішення.

«Цього разу на службі були люди, які за вісім років жодного разу не зайшли до храму, які не є кульчинцями і вони вважають себе релігійною громадою», – заявив настоятель храму отець Олександр.

Окремі особи з боку УПЦ МП намагалися всіляко спровокувати конфлікт між кульчинцями. Депутат Жидичинської сільської ради Тарас Висоцький закликав людей не піддаватися на провокації.

«Не ведемося на провокації. Частину цих людей ми бачимо вперше. Цей храм було побудовано кульчинською громадою», – звернувся Тарас Висоцький.

Під час опечатування святині до громади звернувся благочинний Ківерцівської округи Олександр Кондратюк, який порівняв охочих приєднатися до ПЦУ з Юдою.

«Дуже шкода, що ви покрали пам'ять людей, які стояли за цей храм, людей, які у 90-х роках не дали захопити цей храм богоборцям-розкольникам. Дуже шкода, що уподібнюєтеся ви зраді Юди», – звернувся до присутніх протоієрей Олександр Кондратюк.

На запитання депутата Висоцького: «З ким воює Україна?», протоієрей відповів: «Україна воює сама з собою».

11 лютого представники громади планують їхати до иитрополита Луцького і Волинського Михаїла, який документально засвідчить передачу храму до Православної церкви України.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Галині Конах – 80: співачка з Волині вітає свою бабусю з ювілеєм. ФОТО
Наступна новина У Старих Кошарах Ковельського району вирішили переходити в українську церкву
Останні новини
Схожі новини