«Україні потрібна лісова конституція», - Володимир Бондар

«Україні потрібна лісова конституція», - Володимир Бондар

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар вважає, що Україні потрібен основоположний закон у лісовій галузі. Він закликає нардепів та урядовців долучитись до обговорення проєкту закону «Про національну лісову політику».

У середу, 11 вересня, відбувся круглий стіл «Лісова політика України: першочергові завдання», організований до Дня працівників лісу за сприяння німецько-українського агрополітичного діалогу та Товариства лісівників України у Національному університеті біоресурсів та природокористування.

Розробляли проект закону «Про національну лісову політику» лісники, переробники, науковці та громадські діячі.

«Зараз у нас багато законів, урядових постанов, але є випадки, коли вони суперечать один одному або навіть не відповідають здоровому глузду. Система незбалансована – немає чіткого вектору розвитку. В результаті один уряд готує одні рішення, приходить інший і готує інші рішення. І це хитання руху вперед точно не сприяє. Потрібна чітка система, яка не залежатиме від політики – так звана лісова конституція», - наголосив посадовець.

З його слів, цей документ повинен визначити, в якій власності будуть ліси (державній, комунальній чи концесії), роль держави у лісовій галузі, повинен врегулювати переробну галузь, адміністративний устрій (були думки про створення профільного міністерства), державне фінансування тощо.

«Законодавцям поки не до цього, очевидно, що є дуже багато питань державотворчого характеру, але лісова сфера теж заслуговує того, щоб опинитись в полі зору народних депутатів і урядовців. Від цього залежить не тільки робота 50 тисяч людей в лісовому господарстві і майже пів мільйона людей в переробці, а й місцеві бюджети, екологічний стан України», - зауважив Володимир Бондар.

Також лісники пропонують обговорити законопроєкти про фонд розвитку і фінансування лісового господарства, законопроєкт щодо посилення охорони лісів та негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами, щодо проведення національної інвентаризації лісів та звільнення від оподаткування дров, що відпускаються населенню для побутових потреб, щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалась у зв’язку із незаконним полюванням та щодо охорони тваринного світу, проєкт Концепції розвитку мисливського господарства на 2020-2021 роки, про ринок деревини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ресторан біля Луцька відкрив лісовий дитячий майданчик
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 11 вересня
Останні новини
Схожі новини