Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 11 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 11 вересня

Біля Луцька водій утік із місця подвійної аварії. У Нововолинську порожню металеву банку сприйняли за вибухівку. У Луцьку в автомобілі знайшли цілий «наркоарсенал»… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у середу, 11 вересня.

У ДТП зіткнулися три автомобілі

У селі Струмівка Луцького району по обіді 11 вересня у ДТП зіткнулося три автомобілі: Audi, Mazda, Daewoo Lanos. Винуватцем автопригоди може бути водій автомобіля  «Citroën С-3», який із місця пригоди втік. Його затримали співробітники патрульної поліції на стаціонарному пості поблизу повороту на селище Цумань. Станом на 15:30 у лікарню із травмами звернувся один постраждалий, учасник ДТП. Правоохоронці з’ясовують усі обставини автопригоди.

Знайшли канабіс і марихуану

Увечері 10 вересня у Маневичах поліцейські виявили та вилучили у 25-річного місцевого мешканця майже 600 г речовини, схожої на канабіс. Під час патрулювання поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ-2199» під керуванням 32-річного місцевого мешканця. У багажному відділенні правоохоронці виявили поліетиленовий пакет із речовиною зеленого кольору.  Встановлено, що він належить пасажиру автомобіля, 25-річному місцевому мешканцю.

Удома в 36-річного жителя села Колодяжне правоохоронці знайшли подрібнену речовину рослинного походження, схожу на марихуану, вагою 20 г. Усе виявлене поліцейські вилучили та направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Викрили грабіжників

Грабіжників правоохоронці викрили у Луцьку, Нововолинську та Горохівському районі. 10 вересня до поліції Нововолинська звернулася 33-річна жителька Турійського району і повідомила, що у місцевому кафе незнайомець відкрито заволодів її гаманцем із грошима із 3 тис. грн. Встановили, що жінку пограбував 47-річний місцевий житель.

На Горохівщині у грабежі викрили 40-річного жителя району. Зловмисник відібрав у місцевої мешканки мобільний телефон. А у Луцьку оперативники встановили особу 18-річного лучанина, котрий двічі відкрито викрав із магазинів міста алкоголь.

В автомобілі перевозили цілий «наркоарсенал»

У Луцьку в ніч на 11 вересня в автомобілі Volkswagen Golf, який спинили за порушення ПДР, парульні знайшли наркотики. У водія одразу помітили ознаки наркотичного сп’яніння, однак той відмовився від перевірки.
Виникла підозра, що наркотики можуть знаходитись в салоні, тому викликали слідчо-оперативну групу. У сумці на передньому сидінні поліцейські знайшли пристрій для куріння наркотичних засобів, десятки фасувальних пакетиків, банківські картки із залишками порошкоподібної речовини. На задньому сидінні в рюкзаку були пристрої для куріння, пакетики з порошкоподібною речовиною білого й рожевого кольору. У багажнику знайшли 3 банки з речовиною зеленого кольору рослинного походження, схожою на наркотичну. У 2 мобільних телефонах була інформація щодо можливого продажу наркотичних речовин.
Усе це вилучили слідчі для подальшої експертизи.

Судили жінку, яка хотіла підкупити прокурора

Жінка, яка в березні 2018 року хотіла підкупити прокурора, втрапила за ґрати на понад 4 роки. Нововолинський міський суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури та цією громадянкою. Судима уже до цього жінка давала 100 доларів США процесуальному прокурору за неініціювання питання про зміну раніше обраного їй запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою.
Про пропозицію неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак равопорушницю викрили і затримали в момент злочину. Суд визнав її винною ще у крадіжках і призначив покарання на 4 роки та 7 місяців позбавлення волі.

Волинянин пів року розшукує свого сина

Волинянин розшукує свого сина Краснолуцького Дмитра Олександровича 1987 року народження, який пішов з дому ще 23 березня 2019 року. Чоловік родом із Володимира-Волинського. «Сказав, що йде до товариша. По сьогоднішній день місце перебування його не відоме. Поліція розшукує, але безрезультатно. Прошу вас допомогти в розшуку мого сина», – розповів батько чоловіка.

Кулеметник напився на службі

У військовій частині під час добового чергування 28-річний кулеметник взводу охорони військової частини А 2042, який мешкає у Ковелі, напився оковитої. Військова прокуратура Луцького гарнізону направила до Ковельського міськрайонного суду справу про притягнення його до адмінвідповідальності. У матеріалах справи йдеться, що 21 липня 2019 року він перебував у нетверезому стані під час несення служби у добовому наряді, що «призвело до створення передумов підриву боєготовності підрозділу та військової частини А 2042 в цілому». У судовому засіданні кулеметник свою провину визнав та просив суворо не карати. Суд наклав на нього штраф у розмірі 2 465 гривень та стягнув на користь держави судовий збір 384 гривні 20 копійок.

Ноутбук забрав, а гроші не заплатив

У Володимирі-Волинському 10 вересня 18-річну місцеву мешканку міста обдурив шахрай. До дівчини зателефонувала невідома особа, яка хоіла придбати у неї ноутбук Asus, котрий вона виставила на продаж. Повідомивши телефоном про те, що гроші перераховані на картку дівчини, невідомий шахрай заволодів ноутбуком. Проте кошти дівчина так і не одержала. Сума збитків становить 22 000 гривень.

Через недопалок загорівся потяг

На Волині 10 вересня близько 10:00 загорівся дизель-поїзд сполученням «Ківерці – Сапіжанка». Під час зупинки на станції Дубова Корчма машиніст помітив задимлення між 1-м і 2-м вагонами. Локомотивна бригада оперативно зреагувала на надзвичайну ситуацію, ліквідувавши задимлення. Після цього поїзд із пасажирами продовжив рух за маршрутом. Унаслідок цього інциденту ніхто не постраждав. Ймовірна причина пожежі – недопалок, кинутий невідомим у міжвагонний простір.

Загинув під колесами власного автомобіля

У селі Шклинь Горохівського району чоловік потрапив під колеса власного автомобіля та помер. 68-річний лучанин, який приїхав до свого друга, помітив, що його автомобіль став котитися з горбка. Він намагався стримати Opel, але не встояв на ногах і впав під нього. Отримані травми виявилися несумісними з життям.

Жінка хотіла незаконно перевезти через кордон електроніку

Волинські митники на «Ягодині» затримали жінку, яка намагалась незаконно перевезти товар. Пасажирка автомобіля, який в'їжджав в Україну смугою спрощеного контролю «зелений коридор», під особистими речами напакувала у господарські сумки 12 макбуків та 50 навушників торгової марки Apple. Спроба імпортувати цей товар без сплати митних платежів була зупинена волинськими митниками. Вартість вилученої до остаточного рішення суду на склад митниці електроніки – 1,062 млн грн. 

Неповнолітнього втікача знайшли

Знайшли 16-річного Логача Юліана Сергійовича, який втік із навчального закладу. Нагадаємо, що 8 вересня хлопець самовільно залишив навчальний заклад «Ковельський центр професійно-технічної освіти» у місті Ковелі та вчасно на навчання не повернувся.

Злякалися вибухівки й евакуювали людей

У Нововолинську на мікрорайоні Шахтарському біля будинку №3 11 вересня знайшли предмет, схожий на вибухонебезпечний. Надійшов виклик на «102», що неподалік магазину в траві знаходиться підозрілий металевий предмет. На місце приїхали правоохоронці, рятувальники та газова служба, викликали вибухотехніків з Луцька. З будинку евакуювали всіх мешканців. Як повідомив начальник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук, при огляді предмета виявилося, що небезпеки він не становить. «Предмет був зовні схожий на вибуховий, але виявилося, що це порожня металева банка», – зазначив керівник місцевої поліції.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, UA:Волинь, Волинь24, Район.in.ua, Володимир Медіа, Волинь-нова, Буг, пресслужб ГУНП у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Держприкордонслужби України, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Україні потрібна лісова конституція», - Володимир Бондар
Наступна новина Продається зі знижкою продуманий таунхаус. Дизайн, тераса, кухня-вітальня. Розстрочка
Останні новини
Схожі новини