Українка стала чемпіоном Європи з швидких шахів

Українка стала чемпіоном Європи з швидких шахів

Українська шахістка Ганна Музичук здобула перемогу на чемпіонаті Європи з бліцу. Українка захопила лідерство вже в першому турі і утримувала його до кінця турніру.

Загалом за 13 турів Ганна Музичук, яка до цього стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи зі швидких шахів, здобула 10 очок. Програла вона лише один раз – в останньому турі, який вже для неї нічого не вирішував у турнірній таблиці, пише «24 канал».

Хоча срібна та бронзова призерки змагань – німкеня Елізабет Петц та полячка Моніка Сочко набрали по 9,5 балів. Варто додати, що Петц перед тим виграла чемпіонат Європи зі швидких шахів.

Зазначимо, що Ганна Музичук була чемпіонкою світу з шахів одразу у двох дисциплінах – рапіді та бліці. Однак у 2017 році вона відмовилася поїхати на чемпіонат світу у Саудівську Аравію на захист титулу через порушення прав жінок у цій країні.

Фото: Ганна Музичук

Джерело 24tv.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На митному посту «Ягодин» затримали чоловіка з великою сумою грошей
Наступна новина На «Ягодині» у пасажира рейсового автобуса волинські митники знайшли марихуану
Останні новини
Схожі новини