Українським жінкам доведеться стати на військовий облік

Українським жінкам доведеться стати на військовий облік

В Україні представницям багатьох поширених професій доведеться стати на облік військовозобов'язаних. У Міністерстві оборони обіцяють вже до кінця року розробити відповідну процедуру.

Про це свідчить наказ Міністерства оборони від 11 жовтня, який набув чинності 17 грудня, пише Громадське.

Цим документом затвердили перелік спеціальностей та/або професій, які є спорідненими з відповідними військово-обліковими спеціальностями. Представниці цих сфер беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

У переліку є багато поширених професій, зокрема лікарі, програмісти, юристи та водії. Проте там можна знайти й, здавалося б, доволі далекі від військової сфери професії — фотографів, бібліотекарів та навіть фахівців у галузі страхування. Повний перелік професій можна побачити тут.

Цей наказ зобов'язує головнокомандувача упродовж 6 місяців синхронізувати з цим документом нормативно-правові акти. Проте радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова 22 грудня в етері «Громадського радіо» розповіла, що вже до кінця року відомство розробить алгоритм, як жінкам стати на військовий облік.

«Кожен військкомат самостійно визначає алгоритм, як стати на облік. Думаю, що ми розробимо алгоритм і до кінця наступного тижня він буде на сайті військкоматів. Якщо буде можливість, то на облік можна буде стати електронно», — пояснила Воронкова.

Хто такі військовозобов'язані?

Згідно з законом про військовий обов'язок і військову службу, це люди, які перебувають у запасі для комплектування Збройних сил та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави.

Стати на військовий облік є обов'язком для представниць перелічених професій, якщо вони підходять за станом здоров'я та віком (від 18 до 60 років).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за минулу добу виявили 221 хворого на ковід. У яких громадах
Наступна новина Як у селах Луцької громади працюють пункти обігріву
Останні новини
Схожі новини