Як у селах Луцької громади працюють пункти обігріву

Як у селах Луцької громади працюють пункти обігріву

У шести селах Луцької громади та місті Луцьку працюють стаціонарні пункти обігріву. Заклади відкриті у випадку, коли денна температура повітря сягає 10 градусів морозу.

Про це Суспільному повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк.

З його слів, жителі сіл потреби в таких пунктах не мають.

"Людина, якщо треба зігрітись, то вона швидше зайде до знайомого чи до сусіда, хоча ще таких температур немає. Вони (пункти обігріву – ред.) діють з метою запобігання випадків переохолодження осіб без постійного місця проживання та інших малозахищених верств населення", – зазначив посадовець.

Суспільне побувало 22 грудня у всіх пунктах обігріву, які мають діяти в селах Луцької територіальної громади. До трьох із шести пунктів обігріву журналістам Суспільного потрапити не вдалося – заклади були зачинені.

Пункт обігріву в селі Забороль розташований в приміщенні амбулаторії. Завідувачка Діна Котюк розповіла: звернутися сюди люди можуть в робочі години, коли відчинений заклад. З її слів, цього року і впродовж кількох останніх за допомогою в пункт обігріву ніхто не звертався.

"Зазвичай підходять до реєстратури. Якщо ми бачимо людину, яка зайшла і розгублена, або яка зайшла і просто присіла на лавочку, ми запитуємо, чому ви прийшли, що сталося, що вам потрібно і тоді ми вже надаємо людині все необхідне, що їй потрібно. Оглядаємо, надаємо теплий чай, вкутуємо", – розповіла завідувачка закладу.

Станом на 14:45 22 грудня у фельдшерсько-акушерському пункті в селі Тарасове було зачинено. Як розповіли місцеві жителі, тут працює лікарка, яка пішла до хворих.

Жителька Тарасового Лілія Пекар зазначила: пункт обігріву діє в медпункті. "Вона (лікарка – ред.) купляє чай і заварює, якщо хтось звертається, то надають допомогу. Поки вона працює, то працює той медпункт", – каже жінка.

Пункт обігріву у Княгининку мав би функціонувати у приміщенні колишнього ФАПу. Паркан зачинений, є провід, який не дозволяє зайти, також відсутні сліди на снігу, які б свідчили, що хтось сюди таки ходить, – повідомив журналіст Суспільного.

Жителька Княгининка Валентина Мельничук розповіла: чула, що повинен бути пункт обігріву, однак поки його немає.

Зігрітися в селі Жидичин можна у приміщенні місцевого будинку культури. На дверях розмістили оголошення про те, що тут діє пункт обігріву. Директорка закладу Любов Фрадинська повідомила: цієї зими побути в теплі сюди приходила одна відвідувачка.

"Просто каже: я посиджу. Побачила, що пункт обігріву, я посиджу. Ми їй запропонували теплого чаю, в нас були вже приготовлені булочки свіжі, теплі, то ми її пригостили. Вона тут відпочила, пересиділа і пішла далі", – зазначила Любов Фрадинська.

У селі Кульчин пункт обігріву мав би діяти в приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту. Тут зачинено, працює котельня, яка обігріває бібліотеку в сусідній будівлі, – розповіла завідувачка читальні Лариса Антонюк.

"Він (пункт обігріву – ред.) закритий. Розумієте, я тільки приходжу, відкриваю, кладу в котел і все. Тут немає ніякого пункту обігріву. Так що навіть не знаю, де ви таке взяли. Ну немає, була б якась вивіска, наприклад", – додала жінка.

Зачиненим виявився і стаціонарний пункт обігріву в селі Озерце, який організували в приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту.

Нагадаємо,  оприлюднений перелік семи пунктів обігріву, що мають діяти в Луцькій територіальній громаді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українським жінкам доведеться стати на військовий облік
Наступна новина «Не хочеться, щоб контролери викидали бабусь». Луцьк просить громади платити за своїх пільговиків
Останні новини
Схожі новини