Українці псують  бюлетені. На них пишуть «Боляче» і звертаються до Уляни Супрун

Українці псують  бюлетені. На них пишуть «Боляче» і звертаються до Уляни Супрун

У соцмережах поширюються фото зіпсованих бюлетенів з виборів президента України: люди роблять на них дотепні і не дуже написи.

Як правило позиція «зіпсую бюлетень» - свідчення протесту виборця, який не підтримує жодного кандидата.

Як відомо, за результатами голосування 31 березня майже чверть мільйона бюлетенів визнали недійсними. «Причиною цього стали, часом і незаконні, дії громадян. Бюлетені свідомо псували» - коментувала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

Вона закликала українців не псувати бюлетені і не фотографувати їх у кабіні.

«Це не прояв позиції. Це, фактично, образа великої кількості людей: працівників «Поліграфкомбінату "Україна», які працювали навіть уночі, щоб вчасно надрукувати і запакувати; людей, які розвозили бюлетені; зрештою, членів дільничних комісій, які ці бюлетені отримали, видавали, а потім і рахували», – зазначила Сліпачук.

Голова ЦВК також нагадала, виготовлення бюлетенів відбувалося за кошт державного бюджету – «а це теж наші з вами гроші».

«Законом «Про вибори президента України» встановлено, що фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються», – нагадала Сліпачук.

Фото зібрані у соцмережах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський показав свій бюлетень: його оштрафували
Наступна новина Жахлива аварія під Луцьком: троє загиблих. Все, що відомо на цей час
Останні новини
Схожі новини