Українці стали купувати більше боєприпасів, – заступник глави Нацполіції

Українці стали купувати більше боєприпасів, – заступник глави Нацполіції

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич повідомив, що українці стали більше купувати боєприпасів, а загалом в Україні зареєстровано понад 1 млн 200 тис. одиниць зброї.

Про це йшлося на брифінгу заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, – інформує Українська правда.

"У лютому 2021 року уповноважені підрозділи видали майже 10 тисяч дозволів на придбання різних видів зброї. А за аналогічний період цього року – більше 10 тисяч 300 таких дозволів. Тобто немає значного збільшення продажу зброї. В основному у східному регіоні держави реалізується. Але щодо реалізації боєприпасів ㅡ суб’єкти господарювання нам кажуть про те, що дійсно, люди скуповують. Це хороший меседж, тому що наші люди не купують гречку, а купують боєприпаси", – інформує заступник голови Нацполіції.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила у першому читанні законопроект про вільне володіння громадянами України вогнепальною зброєю.

Фацевич повідомив, що наразі загальний масив зареєстрованої зброї, пристроїв та газових пістолетів і револьверів в українців складає понад 1 млн 200 тис. одиниць.

За його словами, зареєстровано більше 709 тисяч власників вогнепальної зброї та понад 250 тисяч власників спецзасобів.  

Представник Нацполіції зазначив, що люди, які захищатимуть країну у складі тероборони, зможуть отримати дозвіл на зброю за прискореною процедурою: "Відповідна інструкція дозволяє не надавати нам деякі документи, наприклад, щодо проходження навчання чи спецперевірок. Також кожен член добровольчого формування, відповідно до закону, має пред’явити довідку про несудимість. Якщо він є членом тероборони та має посвідчення, підрозділи з контролю за обігом зброї ставитимуть в пріоритет і відпрацьовуватимуть ці документи набагато швидше, а відтак у максимально стислі строки надаватимуть дозвіл".

Читайте також: В Україні вводять надзвичайний стан - РНБО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Будуть перевірки». Волинян попросили носити з собою паспорти
Наступна новина Шмигаль каже, що надзвичайний стан не впливатиме на життя людей і роботу бізнесу
Останні новини
Схожі новини