Українців попереджають: курс долара може кардинально змінитися наступного тижня

Українців попереджають: курс долара може кардинально змінитися наступного тижня
Джерело фото: Znaj

Українців попереджають, що до кінця наступного тижня курс долара може

Про це повідомляє Znaj.

У п’ятницю, 2 листопада, курс долара на міжбанку впав відразу на 3 копійки і зупинився на рівні 28,07-28,09 грн./$. Таке падіння відбулось на фоні категоричних переконань експертів, які у весь голос заявляли у протилежному курсі. Адже, за їх думкою, саме у цей період курс валюти повинен був традиційно вирости, адже саме на початку місяця нерезиденти скуповують долар.

Проте цього разу банкіри переоцінили потреби нерезидентів у валюті та виставили під продаж забагато. Через це банки зіткнулися із здешевленням валюти на підвищеному попиті.

Разом з тим деякі експерти все ж визнають, що ситуація на готівковому ринку виявилась спокійнішою, ніж могла бути. Мінімальна ціна продажу валюти залишилася на колишньому рівні 28,10 грн./$, а ось середній діапазон цін розширився до 28,20-28,30 грн./$. Відзначається, що вартість покупки валюти становила 27,30-28,12 грн./$.

Також банкіри відзначають, що зараз фінансові установи зосередились на викупі валюти у населення, тому намагаються занизити ціну. В цілому експерти відзначають, що ринок налаштований спокійно. Справа в тому, що банкіри чекають, коли Україна отримає новий транш МВФ.

«Після новини про те, що Україна в грудні отримає транш МВФ, бізнес став менше притримувати долар. Конвертують в гривню майже всю виручку, постійно підтримуючи стабільну пропозицію на міжбанку. Тому зараз подорожчання долара в плани не закладаємо», – розповів експерт Юрій Гриненко.

Разом з тим фінансисти відзначають, що поки єдиним ризиком для гривні залишається 7 листопада, коли Мінфін буде погашувати величезну кількість гривневих облігацій внутрішньої держпозики на 5 млрд грн.

Банкіри побоюються, що серед власників облігацій виявиться багато іноземців, яким потрібен буде долар. Проте поки невідомо, яка частина з цих 5 млрд призначена для нерезидентів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Півкраїни краденого успіху»: письменник з Луцька розповів про плагіат
Наступна новина Терміново потрібна кров: у Ковелі шукають донорів
Останні новини
Схожі новини