Українців, які вже мають антитіла до коронавірусу, поки вакцинувати не будуть

Українців, які вже мають антитіла до коронавірусу, поки вакцинувати не будуть

Українці,  які перехворіли на коронавірус, а отже мають антитіла, не будуть вакцинуватися в першій хвилі.

Про це повідомив головний державний санлікар Віктор Ляшко, – інформує ТСН

«Може бути вакцинація тих, хто перехворів відтермінована на 3-6 місяців, як рекомендує ВООЗ, бо ж обмежений досвід до вакцин і людини, яка перехворіла. У неї є захист на 3-6 місяців. Ми краще захистимо того, хто не перехворів, а потрапляє в групу ризику, що може привести до ускладнень не сумісних з життям», – зазначив Ляшко.

Із його слів, має відбутися засідання правління програми «КОВАКС», де остаточно вирішити питання, коли й скільки Україна отримає безкоштовної вакцини від коронавірусу.

Попередньо, зі слів Ляшка, домовлено про 16 мільйонів доз препарату. 100 % підтвердження є поки лише щодо половини кількості. Очікують, що транш надійде уже в лютому і в ньому, з-поміж іншого, буде і американська вакцина компанії Pfizer.

Упродовж двох тижнів після оголошення дати поставки Мінохорони здоров'я навчатиме роботи з препаратами медпрацівників у мобільних бригадах. Імунізацію проводитимуть на базі чотирьох тисяч кабінетів щеплення для дорослих, або ж у створених пунктах вакцинації. Кабінетів щеплень для дітей, обіцяють у МОЗ, до "ковідної" кампанії не залучатимуть.

Перед вакцинацією не потрібно робити жодних аналізів. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВООЗ закликає Європу не послаблювати карантин
Наступна новина Коронавірус подолали вже понад мільйон українців, – офіційно
Останні новини
Схожі новини