Укриття – в приватній власності: мешканці багатоповерхівки просять Луцькраду викупити підвал. ВІДЕО

Укриття – в приватній власності: мешканці багатоповерхівки просять Луцькраду викупити підвал. ВІДЕО
Фото: Суспільне Луцьк

У Луцьку мешканці одного з багатоповерхових будинків на проспекті Соборності під час повітряних тривог укриваються в підвальному приміщенні, що перебуває у приватній власності.

Про це розповіла Суспільному лучанка Ольга Скіпчак.

Зі слів жінки, 24 лютого власник сховища надав людям доступ до укриття.

У чому проблема

Укриття потребує ремонту, – говорить місцева мешканка. Жителі будинку на проспекті Соборності розповіли, що писали лист до міської ради з приводу необхідного ремонту, проте отримали відмову.

"Підвальне укриття дало тріщину, через ту тріщину дощові води потрапляють в це сховище. Під час дощу тут по щиколотки було води. Зверху тріщину накриваємо лінолеумом. Самі ту тріщину поремонтувати ми не можемо, там багато роботи", – каже лучанка Ольга Скіпчак.

Вхід до підвалу на замку, говорить жінка, аби туди не заходили безхатьки, коли там немає людей. На час тривоги у сховище спускається майже сотня людей з декількох будинків.

Сховище велике та має запасний вихід, що його власними силами чистили та прибирали мешканці багатоповерхівки, – каже місцева мешканка Валентина. Люди самостійно облаштували більш-менш комфортні умови: принесли воду, стільчики, матраци, а також шини та дерев'яні дошки, з яких поставили імпровізовані лавки.

Як розповіла Ольга Скіпчак, сховище належало заводу синтетичних шкір і у 2005 році, під час його ліквідації, всі приміщення були продані. З нинішнім власником місцеві жителі зустрічалися декілька разів, аби обговорити подальшу долю приміщення.

"Недавно він (власник приміщення – ред.) озвучив, що хотів би його продати. Щоб купити це приміщення самими мешканцями – навіть такого питання не піднімалося, бо великі гроші", – додала місцева мешканка.

Що кажуть в міській раді

Придбати в приватної особи підвальне приміщення в будинку на проспекті Соборності місто не в змозі, оскільки це не захисна споруда, – сказав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міста Юрій Кирилюк.

"Тут вело будівництво одне з луцьких підприємств, приміщення не ввели в експлуатацію. В них (мешканців будинку – ред.) створене ОСББ, вони в праві його викупити й використовувати за своїм призначенням, а далі здавати в оренду після воєнного стану", – розповів посадовець.

Мешканці будинку планують йти на прийом громадян до міського голови, аби запропонувати викупити його і взяти на баланс громади, зазначила голова ОСББ Лілія Слупачик.

Читайте також: На Волині небайдужий громадянин допоміг відшукати 3-річного хлопчика


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині небайдужий громадянин допоміг відшукати 3-річного хлопчика
Наступна новина Коні та сільський колорит. Як відпочивають діти переселенців на Волині
Останні новини
Схожі новини