«Укрпошта» не хоче розвозити пенсії. Просять більше грошей

«Укрпошта» не хоче розвозити пенсії. Просять більше грошей

«Укрпошта» відмовляється розносити пенсії за оплату, яка визначена зараз, і просить з 2020 року збільшити тариф.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці у фейсбуці, пише LB.

Смілянський опублікував відкритий лист до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра соціальної політики Андрія Реви, віце-прем'єр-міністра Павла Розенка і керівника Пенсійного фонду Євгена Капінуса.

«Я заздалегідь попереджаю Вас, Міністерство соціальної політики і Пенсійний фонд України про те, що з 1 січня 2020 року АТ «Укрпошта» не доправлятиме пенсії за поточним збитковим тарифом», – написав Смілянський.

Він запропонував уряду два виходи із ситуації: затвердити нові тарифи на доставку пенсій або винести послугу на відкритий тендер.

«Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить до переліку обов'язкових поштових послуг у рамках Всесвітнього поштового союзу, і вони можуть надаватися національним оператором поштового зв'язку на ринкових умовах. Ще раз – на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не за регульованим тарифом чи виписаним під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу або недавньою постановою Кабміну про пілотний проєкт доставки пенсій», – підкреслив він.

Він зазначив, що чинний уряд має час до 1 вересня, щоб урегулювати проблемне питання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні буде «Е-малятко». Дитину реєструватимуть в пологовому
Наступна новина Волинянин поїхав велосипедом до Парижа
Останні новини
Схожі новини