Укрпошта перевезла майже 7 мільйонів кілограмів міжнародних відправлень у 2017 році

Укрпошта перевезла майже 7 мільйонів кілограмів міжнародних відправлень у 2017 році

За 2017 рік Головна пошта країни доставила 5,9 млн кг імпортних та експортних відправлень, закріпивши лідерство в динамічному міжнародному сегменті логістики, та опрацювала 1 млн кг транзитних поштових відправлень. 

Традиційно більшість поштових операторів нашого регіону фокусуються на розвитку імпорту, зокрема вхідного китайського трафіку.

В той же час, Укрпошта робить ставку на паралельний активний розвиток трьох міжнародних напрямків – експорту, імпорту та транзиту пошти.

Для наочності: обсяг міжнародних відправлень, який обробила Укрпошта, міг би заповнити відразу 28 вітчизняних вантажних літаки Ан-225 «Мрія». 

«Структура імпортного потоку змінюється: все більше і більше відправлень ідуть із опцією відслідковування, мають коротші транзитні терміни. Під це підлаштовуємо інформаційні системи та операційну інфраструктуру нашої компанії.

Відслідковувати міжнародні відправлення відтепер можна через чат-боти в усіх найпопулярніших мессенджерах, а також через мобільний додаток Укрпошти. Для експортерів активно розвиваємо особистий кабінет на нашому порталі ukrposhta.ua.

В ньому нині можна оформити всі митні декларації онлайн, отримати накопичувальні бонуси. Відбувається й оновлення обладнання в місцях міжнародного поштового обміну та сортувальних центрах: наприклад, Укрпошта інвестує у сучасні рентген-телевізійні установки і системи відеоспостереження для пришвидшення проходження міжнародних відправлень та підвищення безпеки", - відзначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський. 

Основними експортними країнами, до яких Укрпошта здійснювала доставку, в 2017 р. стали США, Ізраїль, Канада, Велика Британія. Найбільшими імпортерами в свою чергу були Китай, Нідерланди (як транзитний хаб), Ізраїль та США. 

Експорт через Укрпошту зріс на 34% в порівнянні до 2016 року. Для імпортного напрямку ключовим регіоном в 2017 році для Укрпошти залишається Азія. Оновилася співпраця з AliExperss для збільшення обсягів відправлень.

Був запущений спільний флагманський продукт економної доставки AliExpress Saver Shipping для товарів до 5 доларів, який поєднує вигідний тариф та часткове відстеження відправлень для доставці у відділення Укрпошти та врученні клієнту.

Цей продукт став альтернативою нереєстрованим відправленням без відстеження, від яких поступово відмовляється світовий e-commerce. Також вдалось майже в 3 рази наростити відправлення e-packet, продукт який був розроблений Укрпоштою спільно зі службою EMS пошти Китаю для для пришвидшеної доставки. 

Важливо для користувачів і те, що в 2017 р. Укрпошта запустила на власному порталі систему трекінг-відстеження відправлень з моменту відправлення до моменту вручення в іншій країні.

Поштові відправлення можна відслідкувати на сайті та всіх клієнтських інтерфейсах (особистий кабінет, чат-боти, API) для 133 країн для письмової кореспонденції (листи/бандеролі/дрібні пакети) і 168 країн - для посилок. 

Додатково Укрпошта підписала двосторонні угоди про співпрацю з Казахстаном, Литвою, Латвією, Молдовою, Грузією та Азербайджаном для нарощення e-commerce експорту українських виробників в ці країни, де вироби з України традиційно користуються значним попитом. 

Як лідер міжнародної доставки, Укрпошта продовжує активний розвиток цього перспективного сегменту й надалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'яний волинянин затиснув руки поліцейському склом у дверях, щоб не показувати свої документи
Наступна новина 10 найпопулярніших мобільних додатків в Україні
Останні новини
Схожі новини