Укрпошта розширює роботу з поштовими операторами світу

Укрпошта розширює роботу з поштовими операторами світу

Укрпошта як національний поштовий оператор бере участь у проекті Державної фіскальною служби та Міністерства інфраструктури України з обробки транзитних відправлень. Отож головна пошта країни розширює перелік поштових операторів-партнерів.

Відповідне рішення ухвалин Кабінет міністрів України 16 травня.

«У всьому світі поштова логістика розвивалася, зважаючи на потреби клієнтів e-commerce. Однак недосконалість нормативної бази України призвела до того, що в доставці товарів українським споживачам брала участь велика кількість національних пошт інших країн-посередників. Це значно обмежувало перелік інтернет-магазинів з прямою доставкою товарів в Україну. До того ж, необґрунтовано збільшувало вартість та терміни доставки. Водночас приватні оператори мали змогу працювати без обмежень з приватними операторами та національними поштами інших країн світу. Нині матимемо рівні умови у співпраці з поштовими операторами, як у національних пошт багатьох країн, серед яких Польща, Німеччина, країни Прибалтики, Чехія, Казахстан», – розповів в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Він зазначив, що разом з імпортом та експортом світові пошти активно розвивають транзитний бізнес, виконуючи функцію хабів для цілих регіонів. Завдяки пілотному проекту в Україні з’явиться можливість поступово запустити обробку транзитних поштових відправлень для Європи та Азії.

Укрпошта отримуватиме від партнерів консолідовані партії відправлень, обробляти їх на своїх місцях міжнародного поштового обміну (МПО) та відправляти напряму до країн призначення.

Окрім збільшення обсягів обробленої пошти, це призведе до розвитку інфраструктури аеропортів та завантаження авіаліній. Для схожого проекту, наприклад, пошта Туреччини планує відкривати спеціалізований термінал на території аеропорту в м. Стамбул. 

У форматі транзиту працюють пошти Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Азербайджану, Польщі, Гонконгу, Сінгапуру, Нідерландів, Малайзії, Швеції, Фінляндії тощо.

Пілотний проект із мультимодального переміщення транзитних відправлень та їхньої обробки в місцях міжнародного поштового обміну національного оператора поштового зв’язку реалізовуватиметься з червня 2018 до кінця 2019 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Працівникам «Інвестора» розповіли, яку фарбу потрібно обирати для оздоблення будинку
Наступна новина 80% волинських підприємств можуть залишитися без газу після 27 травня
Останні новини
Схожі новини