Уляна Супрун розповіла про важливість «сюсюкання» з дітьми

Уляна Супрун розповіла про важливість  «сюсюкання» з дітьми

Лепетання з дітьми – не лише миле або кумедне спілкування, а важлива складова розвитку малюка, особливо в перші три роки життя, коли відбувається інтенсивний розвиток мозку.

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначила Уляна Супрун з посиланням на UNICEF Ukraine.

«Якщо ви думаєте, що сюсюкання — це не серйозно, то глибоко помиляєтеся! Дослідження показують, що розмова з дітьми «дитячою мовою» стимулює розвиток мозку. Навіть коли дитина ще не вимовляє слів, цей процес корисний для її майбутніх мовних навичок та загальної здатності вчитися», – написала урядовець.

За порадою UNICEF Ukraine, треба вимовляти слова повільно, мелодійно, виразно їх повторювати, активно користуватися мімікою, змінювати тон розмови на більш «дитячий» — тоді дитина краще занурюється у спілкування, звертає більше уваги на мову та запам’ятовує більше нових слів.

«Багато людей, коли зустрічаються з малюком, переходять на лепетання інстинктивно, але не всі вважають це потрібним. Уникають «дитячих балачок» переважно тати, які ще не знають, як це важливо», – наголосила Супрун.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому небезпечно пити багато води
Наступна новина У Македонії люди протестують через зміну назви країни
Останні новини
Схожі новини