Умови аварійні, – директор луцької «Ласки» про утримання тварин

Умови аварійні, – директор луцької «Ласки» про утримання тварин
Джерело фото: ar.volyn.ua

Умови на луцькому комунальному підприємстві «Ласка» є незадовільними для утримування тварин.

Про це у коментарі «Першому» розповіла директор підприємства Наталія Рудь.

Жінка повідомила, що наразі на «Ласці» утримують 230 собак та 17 котів. Крім того, є цуценята та котенята, але їх кількість постійно змінюється через високу смертність від вірусних інфекцій.

Працівники підприємства можуть відловлювати бездомних тварин у Луцьку, якщо на тих надійшли скарги від місцевих жителів. Якщо не було викликів з проханням про вилов, тварин не виловлюють.

«На даний момент через погане фінансування підприємства ми не можемо набирати нових тварин, тому що у нас нема нормальних умов для утримання тих, що у нас є. Звичайно, екстрені виклики ми обслуговуємо, але повноцінно утримувати тварин на даний момент ми не можемо, тому що забираючи їх на територію, ми фактично порушуємо закон «Про жорстоке поводження з тваринами». Ті умови, які у нас є, є аварійними, і не задовільняють біологічних потреб тварини, тим більше, щоб утримувати їх довгий час», – повідомила Наталія Рудь.

Вона також прокоментувала, чому в Луцьку збільшується кількість бездомних тварин. За словами директора, цьому сприяє відсутність стерилізації.

«Є великий відсоток тварин, які є потенційно мають власника. Вони доглянуті і мають такі атрибути, як ошийники чи ланцюжки. По них видно, що тварини мають господаря, але знаходяться на самовигулі. Таких тварин багато, з часом вони потрапляють у число безпритульних і формують майбутнє покоління, бо як правило, не стерилізовані», – пояснює Наталія Рудь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинку біля автостанції у Луцьку «заполонили» безпритульні коти. ФОТО

Бездомні коти та собаки, за її словами, шукають їжу у сміттєвих баках і таким чином розносять сміття. Це підвищує рівень антисанітарії у місті.

«Будь-який населений пункт є місцем для кормової бази тварин. Тварина може там будь-яким шляхом добувати собі їжу: чи знаходити, чи просити, чи красти. Ця тенденція сформована з давніх-давен, коли люди прийшли і привели тварин у свої поселення», – додає жінка. 

Нагадаємо, цього року волонтери підрахували усіх безпритульних собак. Як виявилось, їх кількість на 40 % зросла порівняно з минулим роком. 

До слова, Наталія Рудь працює директором «Ласки» із серпня цього року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьку «Ласку» перевірять


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За «бурштиновими війнами» спостерігає ОБСЄ. ВІДЕО
Наступна новина Відомий скульптор розповів, скільки кілометрів засіяв квітами. ФОТО
Останні новини
Схожі новини