У Музеї сучасного українського мистецтва у Луцьку відкрили виставковий проєкт «KULTUR-NATUR»

У Музеї сучасного українського мистецтва у Луцьку відкрили виставковий проєкт «KULTUR-NATUR»

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку відкрився виставковий проєкт «KULTUR-NATUR» Леся Подерв’янського, Анастасії Подерв’янської та Олександра Смирнова.

Це відбулося 10 жовтня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Як зазначила директорка Художнього музею в Луцьку Зоя Навроцька, презентація творів Леся Подерв’янського в музеї Корсаків – сенсаційна подія для міста.

«Ви вже знаєте твори Анастасії Подерв’янської та її чоловіка, адже могли бачити їх у складі декількох проєктів, мали змогу ознайомитися з концепціями їхньої творчості, поспілкуватися з ними, а сьогодні тут таке тріо – Анастасія Подерв’янська, Олександр Смирнов і, найголовніше, Лесь Подерв’янський. На жаль, Леся переважно всі знають як літератора, а він – ще й блискучий художник, який на сторінках історії українського мистецтва уже залишив досить цікавий доробок. Так-от сьогодні ми представляємо Леся Подерв’янського як художника, блискучого живописця», – сказала Зоя Навроцька.

Фундаторка Музею сучасного українського мистецтва Леся Корсак зауважила, що на зустріч із митцем прибуло дуже багато лучан і гостей міста, які просто заполонили зали, де експонуються твори проєкту «KULTUR-NATUR».

«Оскільки багато моїх знайомих теж не знали, що Лесь Подерв’янський малює, то я просто мушу перерахувати кілька фактів із його біографії. Лесь Подерв’янський народився у творчій родині: і діди, і бабусі, і батьки – всі обов’язково були пов’язані з мистецтвом; були або художниками, або мистецтвознавцями, тому це митець у третьому поколінні. Звичайно, має багатий доробок як драматург, його цитують напам’ять. Лесь Подерв’янський не міг, однак, не творити образотворчих шедеврів, адже закінчив спочатку республіканську художню школу, потім Національну академію мистецтва та архітектури (факультет живопису, монументальне відділення). І зараз працює в царині живопису, графіки та сценографії. Тобто для Леся Подерв’янського малювання не хобі, він професійний художник, який пише п’єси для душі», – розповіла Леся Корсак.

Вона додала, що численні живописні роботи Леся Подерв’янського знаходяться у Національному художньому музеї в Києві, приватних збірках, галереях і музеях України, Росії, Польщі, Німеччини, Швеції, Ізраїлі, Канаді, США, Великобританії.

Також Леся Корсак наголосила, що на виставці представлені крайні роботи митця, які він створював спеціально для проєкту.

«Я читала в одному з інтерв’ю Леся Подерв’янського, що чим довше живе художник, тим кращими стають його роботи. Отже, найкращі роботи митця присутні в нашому музеї», – акцентувала Леся Корсак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У грудні на Волині будуть вибори
Наступна новина Зник під час риболовлі. Розшукують директора департаменту Луцькради Олексія Веремійчика
Останні новини
Схожі новини